Rusta huset med ny ytterdörr och garageport för att öka värdet

Funderar du på att sälja huset? Visste du att sex av tio mäklare menar att du höjer värdet på huset om du byter ytterdörr och/eller garageport. Det är snabbt och enkelt, Garageportexperten hjälper dig när du väl har bestämt dig.

Rusta huset med ny ytterdörr och garageport för att öka värdet

– Många lägger tid och pengar på att göra i ordning husets insida, men glömmer att fasaden ger det första intrycket av huset. Dessutom får man ju bättre komfort, så vänta inte med att byta tills du tänker flytta. Gör det nu så hinner du själv få glädje av dem, säger Anders Lif som driver Garageportexperten i Gävle.

Anders Lif på Garageportexperten i Gävle

– Vi jobbar året runt. Mitt bästa tips är att vara ute i god tid. Vi gör kostnadsfria hembesök, tar mått och bollar idéer. Portarna tillverkas på beställning så  leveranstiden är normalt 4-6 veckor.

Läs också: Tips: Att tänka på inför köpet av ny garageport

Standardfärgen på både dörrar och garageportar är vit. Svart, grå och brun är också populära, därnäst kommer röd och grön. Men man kan få exakt den NCS-nyans man vill för att till exempel matcha husets snickerier.

– I nya villaområden säljer vi en hel del designportar. Där är kunden ofta mån om att skapa en modern, trendig helhet.

Ska du piffa huset inför en försäljning så kan bytet betala sig snabbt. Nio av tio mäklare, 95 procent, anser att fasadens utseende påverkar husets försäljningspris. Det visar den enkät som Garageportexperten låtit göra. Åtta av tio mäklare, 81 procent, säger att ytterdörren påverkar helhetsintrycket och sju av tio, 67 procent, bedömer att garageporten gör det.

På våra inspirationssidor kan du titta närmare på hur andra har gjort