Gallerian Nian känner stolthet över Gävle

Allt började med Gävleprofilen Anna-Sofia Winroth, som inspirerade Gallerian Nian att känna stolthet över sin plats i Gävle Stad. Detta resulterade i att gallerian tog fram en hyllningslåt till Gävle som lyfter fram hela stadens styrkor.

Gallerian Nian känner stolthet över Gävle

Elina Lindqvist, Marknadsansvarig.

Med 50 butiker och restauranger är Gallerian Nian en självklar del av Gävle. Den 9 september firar Gallerian Nian 15 år. Gallerian Nian har i år tagit fram en audiell profil för huset som syftar till att uppmuntra kunder och Gävlebor att känna stolthet över sin stad.
– Med Gävleprofilen Anna-Sofia Winroth som idékläckare, hoppade marknadsgruppen för Gallerian Nian snabbt på i tankebanorna. Vi kände direkt att Gallerian Nian ska vara mer stolt över att vara en sådan stor och viktig aktör för Gävle. Därefter började låten skissas fram där vi vill belysa aktörer och fantastiska mötesplatser som Gävle erbjuder, berättar Elina Lindqvist, Marknadsansvarig på Gallerian Nian.

Läs mer om Gallerian Nian här!

Varför ville ni göra en hyllningslåt till staden?
– Handelsplatser är viktiga mötesplatser för både besökare och lokala bor. Ju mer vi pratade om Nian så insåg vi vilken stor mötesplats gallerian är och hur ofta man använder ”Vi ses på Nian” när man ska möta upp någon för en lunch eller fika. Vi är en central och viktigt samlingspunkt för möten, oavsett om man väljer att gå vidare eller stanna upp hos oss. Därför valde vi också att låten ska heta ”Vi ses på Nian”, säger Elina.

Vi vill att vi alla ska känna en stolthet över Gävle och alla viktiga platser vi har.

Låten innehåller samtidigt så mycket mer än Nian förklarar Elina, utan där fångas allt det som gör Gävle unikt och speciellt.
– Det är produktionsbolaget Streamline som skrivit och producerat låten, som även gjort en hel del kända låtar till artister. De är otroligt skickliga och har verkligen fångat in Gävle och fått med så mycket om vad staden innebär.

Här kan du lyssna på låten!

Hur lång tid tog det från idé till utförande?
– Det gick väldigt fort, idén kläcktes tidigt i våras och allt gjordes klart på två månader. Det var en oerhört proffsig produktion.

”Vi vill att Nian ska vara ett självklart besöksmål för alla Gävlebor och besökare. Oavsett om det handlar om shopping, mat eller som mötesplats”, säger Elina.

Vilken känsla vill ni att Gävlebor ska känna när de lyssnar på låten?
– Vi vill att vi alla ska känna en stolthet över Gävle och alla viktiga platser vi har. Vi blir lätt hemmablinda och pratar mer om saker vi saknar istället för att uppskatta och vårda allt fantastiskt som finns här.

Se vilka butiker som finns i Gallerian här

Hur vill ni att Gallerian Nian ska uppfattas?
– Vi vill att Nian ska vara ett självklart besöksmål för alla Gävlebor och besökare. Oavsett om det handlar om shopping, mat eller som mötesplats. Gallerian nian är en plats för alla, oavsett ålder, säger Elina.

Något alla inte tänker på är att Nian är så mycket mer än en Galleria förklarar Elina.
– Detta är en stor arbetsplats vad gäller både restauranger och butiker, men det gäller ju även övriga plan där vi har flera stora företag som hyresgäster. Alla är lika viktiga för oss och bildar en stor helhet tillsammans. I september firar vi 15 år, den här låten kan ses som en första del i vårt firande. Lyssna på låten och var stolt över allt det fina vi har här, säger Elina avslutningsvis.