Tillsammans gör vi framtiden möjlig!

Gabriel Larsson heter Faxeholmens nye vd.
En man som ger raka besked, tydliga svar och blir glad av att se människor utvecklas.
Och han tror på städerna. Det är hög tid för stadskärnorna att leva upp igen, hög tid att bygga för framtiden.

Tillsammans gör vi framtiden möjlig!

Faxeholmens nye vd brinner med andra ord för sin nya uppgift och för Söderhamn.
– Faxeholmen har gjort en stark ekonomisk resa. Och jag brinner definitivt för affärer, men mest av allt för människor. Att se människor utvecklas, det är det bästa som finns, det blir jag glad av. Med gemensamma, tydliga mål kan alla ta ett steg uppåt.

Nu vill han se ledningsgruppen ta Faxeholmen in i framtiden, som vd ska han stötta och finnas till hands. Ensidig makt gör ingen människa glad och leder aldrig framåt.
– Vill du inte andra väl ska du inte vara ledare. Det ska vara högt i tak och vi ska arbeta tillsammans, det är viktigt.

”Jag vill att vi ska vara nära våra hyresgäster och föra en dialog med dem.”

Gabriel Larsson kommer närmast från ett jobb som retail-chef för Diös, med ansvar för utvecklingen av alla deras handelsfastigheter mellan Borlänge och Luleå. Han har med andra ord rest Norrland runt flera varv, men varit stationerad i Gävle.

Han bor fortfarande i Gävle, med hustru Gabriella och två barn. Pendling hör till vardagslivet numera. Med resorna kors och tvärs genom Norrland i färskt minne tycker han att sträckan
Gävle – Söderhamn är en bagatell. Från tåget tar han cykeln till kontoret på Humlegårdsgatan.
– Lätt som en plätt. Ren administrationstid, skojar han om timmarna på tåget.

Faxeholmen har satt en ära i att vara tillgängliga, att finnas till hand för hyresgästerna. Personlig service och tydlig kommunikation är honnörsord.
– Och det ska vi fortsätta med. Vi ska vara nära våra hyresgäster, föra en dialog med dem. Med sin bakgrund har Gabriel Larsson stor kunskap om detaljhandel och stadsplanering.
Så hur ser framtiden ut för städerna, var ska vi leva och bo?
– Vi måste förtäta staden, bygga mitt på torget! Vi måste bo fler i centrum, säger Gabriel Larsson.

Läs mer: Sök bostad här

Befolka staden och se till att människorna har någonstans att mötas, det är en viktig uppgift för framtida stadsplanering. Staden måste leva för att överleva.
– Människor vill träffa andra människor, vi verkliga livet. Vi har ett skifte som går mot mer kvällsekonomi. Det betyder kanske fler restauranger, lokaler för träning och andra aktiviteter.
Och självklart vill vi bo nära all tillgänglig service oavsett var i kommunen vi bor. Det är ingen nyhet att det är människor i 60 plus-åldern som står högst upp på bostadsbolagens kölistor. De planerar för en bekväm men ändå aktiv framtid och står i begrepp att sälja hus, till förmån för unga barnfamiljer inte minst. Det är bostadsbolagets uppdrag att tillmötesgå efterfrågan så långt det är möjligt.

Läs mer: Bra boenden för alla

Han ser fram emot att möta alla som jobbar hos Faxeholmen. Och då menar han verkligen varenda medarbetare.
– Människorna som jobbar här är bra folk, de är schyssta, det har jag förstått. Jag ska ha lära-känna-samtal på trettio minuter med alla. Jag vill veta vilka de är och hur de ser på sitt jobb.
Det handlar förstås om att lära känna hela bolaget i grunden. Hyresgästerna, eller bara ”gästerna” som Gabriel Larsson föredrar att kalla dem och absolut inte kunder, de ska känna att
deras synpunkter värderas.
– Från ax till limpa, jag vill veta precis hur det går till. Det finns en tydlig kedja och jag vill kvalitetssäkra alla led i den kedjan. Vad har vi för rutiner, hur agerar vi när vi besöker våra gäster till exempel. Nyckelordet är som alltid kommunikation.
– Jag vill att vi ska vara nära våra hyresgäster och föra en dialog med dem.

Apropå cykel till jobbet, Faxeholmens nye vd gillar att röra på sig, träning är ett måste. Han har bara några hundra meter från hemmet till löpslingorna i Hemlingby, Gävles stora friluftsområde.
– Jag tränar mycket och cyklar, mest downhill.

Träning i all ära, men med två små barn är tidsschemat välfyllt som för alla småbarnsföräldrar. Familjen har en stuga i Sälen dit de gärna åker.
– Jag gillar att åka skoter, motorer överhuvudtaget är kul, jag kör motorcykel. Stugan, träning och mc, så ser det nog ut för mig.

Men nu är han först och främst redo för sitt nya jobb. Det är ingen tvekan om att han ser fram emot att komma igång.

Varför han bytte jobb?
– Sådana här jobb växer inte på träd, säger Gabriel Larsson.

Läs mer: Vanliga frågor om att bo hos oss