Upplev hösten i en av Sveriges mysigaste städer – fullspäckad med evenemang

Hösten i Östersund är en riktigt fin upplevelse. Blicka ut över snöklädda fjälltoppar och upplev allt som Östersund har att erbjuda. Ölfestival, skidtestarhelg, dansbandsgala, musik och outdoorfestival är bara några exempel på vad som väntar.
– Vi ser fram emot en fantastisk höst med mycket evenemang men många kommer också hit för att uppleva naturen, säger Elisabeth Richardsson, marknadsansvarig på Destination Östersund.

Njut av den höga och klara luften, alla vackra höstfärger och missa inte maten i Östersund.

Först ut i evenemangsprogrammet är Barley Brewers Fest 7-8 oktober, en ölfestival där ett 30-tal ölbryggare från hela världen samlas. Testa nya och spännande ölsorter och lyssna till livemusik och föreläsningar.  Östersund förknippas ofta med friluftsliv och 13-16 oktober arrangeras Östersund Sustainable Outdoor med fokus på hållbart friluftsliv. Här kan du som besökare gå på friluftsloppis, testa aktiviteter, äta mat över öppen eld, gå olika workshops och lyssna på spännande föredrag.  

– Ett tips är att vandra eller cykla på Frösöns alla stigar och njuta av den höga och klara luften och alla vackra höstfärger innan man ger sig ut i vimlet på stan, säger Elisabeth Richardsson.

Halloween i city är tillbaka 27 oktober med monsterjakter, spökhistorier och musikanter som sprider stämningsfull musik i staden. Ruggiga figurer och dekorationer fyller stadskärnan och butikerna håller kvällsöppet.

Samtidigt firar bluesfestivalen 20 år och årets upplaga, 27-29 oktober fyller scenerna på såväl Storsjöteatern som andra platser runt om i stan med nationella och internationella bluesnamn. Köp din biljett i tid.

Läs mer och se mer information om att köpa biljett till Bluesfestivalen här

Bluesfestivalen fyller scenerna i Östersund 27-29 oktober.

Att Östersund är ett mecka för längdskidåkning är välkänt och vintern kickar igång på allvar 12-13 november med Skidtestarhelgen. Världsledande varumärken är på plats och det går att både testa och köpa utrustning.

– Skidtestarhelgen är perfekt för dig som vill uppdatera både utrustning och teknik. Det kommer att finnas instruktörer på plats som hjälper dig med tekniktips och val av alltifrån skidor till rätt valla. Varför inte boka in en skidweekend i Östersund och starta vinterns längdsäsong redan innan jul, säger Elisabeth.

Här kan du läsa mer om årets skidtestarhelg – ingen anmälan behövs!

Starta vinterns skidsäsong redan innan jul – kicka igång vintern med skidtestarhelg i Östersund.

19-26 november står Östersund värd för curling-EM som arrangeras på Östersund Arena.

– Lag Edin tog OS-guld i vintras och damerna är också starka. Kanske kan vi hoppas på dubbla svenska guld, säger Elisabeth. 

Kom till någon av våra mysiga innegårdar, stanna till på en lunchföreläsning eller varför inte lyssna på livemusik samtidigt som du smakar på allt vad Östersund och Jämtland har att erbjuda.

Från mitten av november smyckas city med tiotusentals lampor, julgranar längs gågatan och Östersund bjuder på härlig julkänsla. Besök populära Julmarknad på Jamtli 2-4 december och strosa runt bland stadens innergårdar och få en varm och härlig julkänsla. 8-10 december är det dansbandstema i Östersund. På lördagen spelar Lasse Stefanz och dagarna innan bjuds det på dansbands-after work och musikkväll på Storsjöteatern. 

Läs mer om hösten i Östersund – här finns alla tips samlade

I Östersund är det alltid nära till både mat och shopping.

Mat är ett säkert kort i Östersund. Staden är som enda svenska stad utnämnd av UNESCO som Creative City of Gastronomy, vilket gör att det finns gott om spännande matupplevelser.

– Kom till någon av våra mysiga innegårdar, stanna till på en lunchföreläsning eller varför inte lyssna på livemusik samtidigt som du smakar på allt vad Östersund och Jämtland har att erbjuda. Missa inte heller Nationalmuseum Jamtlis utställning Ideal och verklighet – Nordisk natur, avslutar Elisabeth.