Juletid i Östersund – då tänds staden i en vacker ljusfest

Vintersäsongen i Östersund startar upp med ”Folk & Fest” den 26 november kl 18.00 på Stortorget. Var med och se när stadens julbelysning tänds upp i en vacker ljusfest.
– Det är något speciellt med adventstiden i Östersund, säger Elisabeth Richardsson, marknadsansvarig på Visit Östersund.

Från mitten av november smyckas Östersunds city med tiotusentals lampor och 27 november inleds världscupssäsongen i skidskytte.

Kvällen inleds med en hyllning till de längdåkare och skidskyttar som bor i Östersund och tog medaljer under VM tidigare i år och fortsätter med uppträdande av folkkära Linnea Henriksson. Även publiken kommer bjudas in att vara med och sjunga på en ’sing a long’ till livemusik, med kända nationella och internationella låtar.

– Från mitten av november smyckar vi city med tiotusentals lampor, julgranar längs gågatan och mysiga försäljningsbodar som fylls med lokalt hantverk och delikatesser, säger Elisabeth Richardsson.

Samtidigt inleds världscupssäsongen i skidskytte 27 november till 5 december med hela världseliten på plats. Det svenska landslaget firade fina framgångar förra säsongen, så passa på att heja fram dina favoriter nu när det äntligen är möjligt att uppleva spänningen på plats igen.

– Det är högt tryck på biljetterna, berättar Elisabeth.

Här finns all information om Folk & Fest i Östersund – läs mer här

Besök Jamtli Julmarknad andra advent, 3-5 december.

En av Sveriges mysigaste julmarknader är Jamtli Julmarknad. Mer än 200 utställare fyller de historiska gamla gårdarna den 3-5 december. Här kan hela familjen njuta av lokalproducerad mat, värma sig vid de sprakande eldarna, lyssna till körsång, åka häst och släde och köpa handgjorda julklappar. På Jamtli finns också Sveriges officiella julmuseum där du lär dig mer om julens alla traditioner.

Den 11 december fylls Östersund Arena av tonerna till dansbandsmusik när Sveriges genom tidernas största dansband bjuder upp till dans. Upplev återföreningen mellan Vikingarna och Christer Sjögren, dansa till Lasse Stefanz och Jämtländska Jannez.

– Du kan också boka biljett med julbord och för den som inte kan eller vill dansa finns det möjlighet att sitta ner och lyssna som på en vanlig konsert, avslutar Elisabeth.

Vikingarna med Christer Sjögren och Lasse Stefanz bjuder upp till dans i Östersund den 11 december.

”Folk och Fest” blir en 16 dagar lång fest där det finns något för hela familjen och samtidigt finns ju allt annat härligt som hör juletiden till som t ex julkonserter, julbord och julkryssningar.

Läs mer om julen i Östersund här