Danske Banks nya bankchef i Uppsala: ”Vi satsar offensivt”

– Man känner att Uppsala växer så det knakar. Här händer det saker och på den marknaden vill Danske Bank och jag vare medspelare, säger Peter Löwenborg, nytillträdd chef på Danske Banks kontor i Uppsala.

NY PÅ JOBBET. – Uppsala är en spännande marknad med stark tillväxt, säger Peter Löwenborg ny chef på Danske Bank i Uppsala. I denna tillväxt kommer vi som bank att delta och vara delaktig.

Han kommer från Gävle. Från Danske Banks kontor där han varit med och bygga upp kontoret sedan uppstarten.
– En fantastisk tid har det varit i Gävle, jätteroligt säger han. Men efter 12 år kände jag att det var dags för nya utmaningar. Så här är jag nu.

Vi sitter i hans kontor med utsikt över Fyrisån. En jättefin stad självklart men frågan kvarstår ändå: Varför Uppsala?
– Uppsala tillsammans med kommunerna runt omkring är en tillväxtregion. Det märks och det känns, säger Peter. Det lockar mig och här gör nu Danske Bank en offensiv satsning som jag vill vara med på.

”Det händer mycket i Uppsalaregionen”

Han reser sig, går fram mot fönstret och kikar ut mot gatan.
– Se här vilket folkliv staden har. Här är människor i farten. Lite storstadsprägel fast ändå med en känsla av svensk småstad. En bra kombination.

Sköt dina bankärenden när det passar dig – Läs om våra digitala tjänster här

Peter har lång erfarenhet från bank- och finansvärlden. Han vet betydelsen av det lokala samarbetet mellan marknadens spelare för att skapa tillväxt. Och bankens viktiga roll i dessa sammanhang.
– På kontoret idag har vi ett hungrigt gäng som jobbar. De är framåt och alerta. Och framförallt duktiga, vilket är helt avgörande för bankens trovärdighet.
– En trovärdig medarbetare känner sina kunder, menar han. Ger bra råd och snabba besked. Plus har bra produkter förstås.

Han fortsätter:
– Vi ska vara en bra finansiell partner till våra kunder helt enkelt. Någon man kan lita på. Ett bollplank och en samarbetspartner.

Vanliga frågor och kontaktuppgifter till vår Kundservice

Peter sitter inte särskilt mycket på kontoret. Åtminstone inte hittills. Istället är det besök hos kunder som gäller. Han är ju ny på jobbet och i stan.
– Jag vill träffa våra befintliga företagskunder. Första gången tar det lite längre tid så ännu har jag inte hunnit träffa alla. Jag började ju jobbet i december.

Det hindrar dock inte att Danske Bank redan nu börjat sin offensiva satsning i Uppsala. Något som rätt och slätt är ett hårt arbete.
– Här på kontoret i Uppsala bestämmer vi hur vill jobba. Besluten fattas alltså lokalt. Det gör att vi har alla möjligheter att styra vår medverkan på marknaden på det sätt som vi tycker är bäst.

Bli kund hos Danske bank

Det klickar tyst till på Peters mobil. Ett mms från någon som vill tipsa honom om bostad. Han skruvar lite på sig.
– Är inte färdig med bostadsvalet ännu. Hustrun bor kvar i Gävle och jag pendlar nästan varje dag. Vi ser oss om hur vi vill bo, men måste ge oss mer tid innan vi kan bestämma oss. Hon är lärare så jobb för henne finns säkert när vi flyttat hit.

Han tittar på mobilen och mms:et igen.
– Hmm, kanske värt att kolla upp det här, säger han samtidigt som han visar bilden: – Vet du var det här stället ligger?