Dags att nominera till Årets dalakraft

Känner du en handlingskraftig entreprenör, en engagerad eller driftig person som för Dalarnas utveckling framåt? Då ska du genast nominera den personen till Årets dalakraft.
– Vi vill uppmärksamma driftiga personer som gör Dalarna livskraftigt, säger Andreas Thunmarker, projektledare inom kommunikation på Dalakraft AB.

Dags att nominera till Årets dalakraft

Dalakraft sprider energi. Och det i flera bemärkelser. Inte bara är företaget ett energibolag, här värnar man också om att uppmärksamma människor som gör gott för Dalarna. Att låta masar och kullor utse Årets dalakraft är en av de saker som görs i linje med just detta.
– Vi vet att Dalarna myllrar av dalakrafter, unga som gamla. Vi vet att det är just dem som gör Dalarna livskraftigt och skapar framtiden här. Årets dalakraft är en del av det och vi vill hylla alla som för Dalarna framåt, säger Andreas Thunmarker.

Det finns så många som gör Dalarna livskraftigt

Måndagen, den 17 februari, körde årets nominering igång. Då öppnade Dalakraft en sida på sin sajt där alla kan nominera sin person, eldsjäl eller entreprenör med en motivering.
– Nomineringstiden pågår en månad och därefter utser vi tre finalister.
Juryn består av tidigare vinnare, personer ur Dalakrafts ledningsgrupp samt utomstående konsulter. Prissumman på 10 000 kronor får vinnaren skänka till valfri organisation.
– Finalisterna presenteras på vår sajt där de får visa vilka de är, svara på vad de tycker gör Dalarna attraktivt samt vilken organisation de vill skänka pengarna till, berättar Andreas Thunmarker.

Nominera Årets Dalakraft här – passa på att nominera någon du tycker tar Dalarna framåt

Under eventet ”Dalakraft in i framtiden” den 21 april utses vinnaren.
– En nyhet för i år att Dalakraft skänker 100 kronor till Rädda Barnen Dalarna, för varje unik nominering som kommer in.

Det är tredje året som Årets dalakraft utses och tidigare år har det kommit in mellan 40 och 50 nomineringar.
– Det är väldigt uppskattat. Och det finns så många som gör Dalarna livskraftigt. Inte bara entreprenörer och företagare utan även ideella krafter och personer ur civilsamhället som jobbar för exempelvis kultur eller idrott.

Hållbarhet är viktigt för Dalakraft.
– Vi jobbar med hållbarhet ur flera perspektiv, i allt vi gör. Det handlar inte bara om grön el, hållbarhet handlar också om det sociala, miljön och det ekonomiska.

Till exempel driver Dalakraft en hockeyskola med NHL-spelaren Mattias Ekholm och Mora IK.
–  Det är ett sätt för oss att göra hockeyn tillgängliga för fler, inte bara för dem som har råd. Vi vill göra skillnad.