Vad vore livet utan en Monark?

Nu är det inte den kungliga varianten av monark som menas, utan cykeln, den svensktillverkade av högsta kvalitet som funnits på marknaden i 111 år.

Cykeltjänst i Södertälje har haft Monark i sitt sortiment ända sedan starten 1952.

Cykeltjänst i Södertälje har haft Monark i sitt sortiment ända sedan starten 1952. Den är kronan bland juvelerna, en cykel tillverkad på hantverksmässigt vis där man har lyckats med att bevara de unika egenskaperna samtidigt som den uppfyller den moderna tidens krav.

Monark – sen 1952

Anders Odell, en av delägarna i Cykeltjänst, förklarar fördelarna med en cykel av märket Monark.

Anders Odell.

— Det är en svensk produkt och lackeringen på cykeln görs speciellt för vårt klimat. Samtidigt som den har följt med i utvecklingen har kvalitén bibehållits och gamla traditioner bevarats. Nu har det också kommit en retrovariant bland de moderna modellerna, en cykel med det allra senaste men som lite ser ut som ”Söderstilen”.

Läs mer om vårt sortiment här! 

Monark-cykeln har sedan 1908 haft sitt ursprung i Varberg, och det är fortfarande i Varberg som cykeln monteras för hand. De olika modellerna har namn som Karin, Monika, Magnus och Wilma, och finns som bland annat vardagscyklar, barncyklar och el-assisterade cyklar.

Söker man en tävlings- eller träningscykel finna dock andra märken att välja på hos Cykeltjänst i Södertälje. Crescent är bara ett exempel. Den tillverkas förresten under samma tak som Monark i Varberg, men har inriktats på egenskaper som utmärker rena sportcyklar.

I butiken och webshopen finns också olika modeller av cykelhjälmar att välja på och alla slags tillbehör. Säkerheten står alltmer i fokus i takt med att antalet cyklister blir fler och cyklarna allt snabbare. Från att ha varit endast några få procent av cyklisterna som använde cykelhjälm vid millenniumskiftet, är siffran nu ungefär 75 procent. Allt fler blir även medvetna om vikten av god hälsa och god miljö, och väljer cykeln som transportmedel av dessa anledningar.

Missa inget, följ vår facebook! 

Hos Cykeltjänst i Södertälje får du som kund den hjälp du behöver vid val av cykel och tillbehör. Personalen utbildas kontinuerligt på alla slags cyklar, och Anders Odell är själv tävlingscyklist.

— Förra året byggde vi en träningscykel för 150 000 kronor här, men vi är lika kunniga på vardagscyklarna, berättar Anders.

Till Cykeltjänst i Södertälje kan du vända dig med frågor av alla de slag, och även få hjälp med att se över, reparera och serva din cykel. Här kan du också hitta det mesta som handlar om cyklar, oavsett om det är för vardagsmotionären, tävlingscyklisten, barnens säkerhet eller någon som är sugen på att prova en el-assisterad cykel.

Fakta Cykeltjänst i Södertälje AB

Grundades: 1952 av Evert Andersson.

Ägare: Jörgen Bjelkmark och Anders Odell är nuvarande ägare. Jörgen kom till företaget under tidigt 1980-tal och Anders 1997.

Personal: Fem på heltid.