”Det är så roligt att cykla elcykel – kom in och testa”

Det är en elcykelboom i Södertälje. Premien på 25 % elcykelrabatt bidrar självklart. Men det som drar mest är upplevelsen. – Det är så otroligt kul att cykla elcykel, säger Anders Odell på Cykeltjänst i Södertälje. Men ta hjälp av proffs vid inköpet. Så undviker du irriterande misstag.

PROFFS PÅ CYKLAR. – Det är lite lurigt att hitta rätt elcykel, säger Anders Odell på Cykeltjänst i Södertälje. Vi hjälper dig att hitta just den elcykel som kommer att fungera bäst för dig.

Anders Odell är cykelentusiast och kör gärna motionslopp och andra tävlingar på sin fritid. Dessutom är han delägare i Cykeltjänst i Södertälje sedan 1997.

– Det har hänt massor när det gäller cykel de senaste fem åren, säger han. Numera finns så många olika modeller, anpassade till funktion och person. Det gäller också elcyklarna.

Modellerna skiljer sig en hel del åt.

– Du som vill arbetspendla med din elcykel kommer säkert att göra andra funktionella val än den som använder cykeln på landsväg. Och den som vill haka på moutainbiketrenden kommer garanterat att se över utrustningen på den tilltänkta sportcykeln med riktigt bra eltillförsel uppför backarna.

Besök vår hemsida för att se vårt sortiment.

Det också viktigt att fundera på hur ofta man vill ge sig ut. Och hur långt.

– Den vanligaste frågan vi får är: Hur länge räcker batteriet? Den är naturligtvis omöjlig att svara på. Det beror ju helt på din användning.

Generellt kan sägas att backarna i Södertälje kräver lite extra styrka men i övrigt handlar valet av batteri framförallt om personliga vanor.

– Använder du cykeln varje dag kortare sträckor behöver du en typ av batteri. Arbetspendlar du flera mil om dagen krävs mer styrka, men det finns ingen anledning att ta till extra batterikraft som reserv.

Motorstyrkan har också betydelse för cykelns funktion. Liksom dess placering.

– Det fordras kunskap för att hitta rätt elcykel, säger Anders. Och det är definitivt värt att satsa på en märkescykel.

”Välj rätt elcykel”

Han fortsätter:

– Det är så små pengar emellan. Det är onödigt att riskera att cykeln lägger av när det bara inte får hända.

På Cykeltjänst i Södertälje är det full fart i cykelverkstaden. Alla cyklar behöver en årlig service och elcykeln är inget undantag.

– Oavsett om du har valt en citymodell, en sporthybrid eller en mountainbike så är vi bra på att serva och åtgärda din cykel. Kunskaperna uppdateras kontinuerligt genom ett par tre hela utbildningsdagar per år.

Elcykelbidraget trädde i kraft i vintras och är 25 % av inköpspriset.

Här ansöker du om bidrag för elcykel.

– Elcykeln är klart ett ekonomiskt intressant alternativ till en andrabil. Det kan många av våra kunder vittna om.

Men det finns också andra fördelar med en elcykel.

– Du mår helt enkelt bra av att cykla elcykel. Och så är det så roligt. Tänk dig att, istället för att gå din vanliga 3 km-promenad, ge dig iväg på cykeln ett par mil och få en härlig naturupplevelse.

Missa inget, följ vår facebook!

På Cykeltjänst i Södertälje har man en gedigen kompetens på cyklar.

– Vi har hållit på länge med cykelkomfort och ser vilken cykel som passar just din sittställning och ditt rörelsemönster. Vi har koll på att cykeln blir så lättkörd som du tänkt dig. Och när du kommer att behöva en elcykel med mer styrka i. Börja ditt elcykelinköp med ett besök hos oss, avslutar Anders Odell på Cykeltjänst i Södertälje.