De fixade betongsläta väggar av sin vävtapet: ”På rekommendation åkte vi till Matfors och fick massor av inspiration och hjälp av Rikard”

Med ett minimalt underarbete förändrade Sonja och Steve vardagsrummets vita vävtapetväggar till snygga betonginspirerade väggar i en varm nyans. – Vi ville slippa spackla och fick tipset att åka till Colorama i Matfors för att få idéer och vi är jättenöjda med resultatet, säger Steve Lindvåg.

NYRENOVERADE VÄGGAR. – Väggarna i hall och vardagsrum hade en vävtapet som vi ville få bort utan att spackla och slipa. På Colorama i Matfors hjälpte Rikard oss att hitta rätt färg och vi är jättenöjda med resultatet, säger Sonja och Steve från Sundsvall.

Han bor tillsammans med Sonja Toomey i en bostadsrätt i Sundsvall och även om Steve enligt egen utsago hellre ligger i soffan än renoverar, så händer det saker i trean.
– Vårt första projekt var att göra om i hallen och på rekommendation åkte vi till Colorama i Matfors. Vi fick verkligen precis den hjälp vi behövde, säger han och fortsätter:
– Rikard visade oss exempelvis en 3-delad tavla där han själv utvecklat sättet att måla med väggfärgen. På så sätt fick vi klart för oss hur vi själva kunde skapa den effekt vi ville ha på väggarna. Det inspirerades oss.

Rikard Nyström på Colorama minns det nöjda paret som åkt från Sundsvall till Matfors för att besöka butiken.
– Efter deras hallrenovering fick jag ett sms med en hälsning från dem båda att allt blivit så bra. Det kändes förstås extra kul.

”Vi fick så bra hjälp i butiken”

Hallens lyckade resultat gav Sonja och Steve inspiration att fortsätta renoveringen hemma. I somras blev vardagsrummets väggar klara. De har nu en varmt brunrosa ton som är jättefin till rummets övriga inredning med material som sammet och mörkare träslag. Men än är inte Sonja och Steve klara med fixandet hemma.
– Alldeles snart ska vi lägga nya golv i lägenheten. Vi vill ha det enhetligt och vi gillar att Colorama i Matfors alltid förklarar och ger oss nya kunskaper hur vi ska göra. Och skulle något strula är det bara att höra av sig så får man hjälp, säger Steve och Rikard nickar instämmande:
– Javisst hos oss ingår det i priset att du får rätt råd om hur du ska göra så att resultatet blir bra, liksom tips så att du kommer vidare om du kör fast. Men det betyder inte att vi per automatik är dyrare.

Vill du också ha hjälp med renoveringen? Kontaktuppgifter till Colorama i Matfors finns här.

INSPIRATION OCH KUNSKAP. På denna tredelade yta som Rikard Nyström på Colorama i Matfors målat visar han hur man kan skapa olika effekter på väggarna med färgen som Sonja och Steve valt till sin hall och sitt vardagsrum.

Tvärtom, Colorama i Matfors priser är schyssta och fullt jämförbara.
– Att googla och jämföra priser går ju supersnabbt idag. Vår ambition är att ha priser som är riktigt bra redan från början, som nu till exempel när vi fått in ett golv som vi vet är efterfrågat. Vi vill inte sätta ett högt pris för att kunna ge rabatter. Våra kunder ska få ett bra pris från start och den strategin har visat sig vara framgångsrik, säger Rikard.

Butikens sortiment består av färg, tapeter, kakel, klinkers och golv. Utöver det finns en mindre järnavdelning och en del elprodukter som kan behöva bytas när man renoverar.
– Därutöver är vi också återförsäljare för kvalitetsdörrar och fönster från Ekstrands i Osby.

Genom samarbeten med hantverkare åtar sig Colorama Matfors också totalentreprenad för olika typer av renoveringar, exempelvis badrum.
– Vi jobbar med bra produkter och förmedlar också kunskap och kontakter så att du som kund kan åka hem och få till ett lyckat resultat på din renovering, avslutar Rikard Nyström på Colorama i Matfors.

Här kan du läsa mer om Sortimentet hos Colorama Matfors