”Här kan man fixa hela julklappslistan på ett och samma ställe”

Kunskap, service och en äkta passion för kök och inredning. Sedan öppnandet 2008 har Cervera Östersund hjälpt kunderna att hitta den perfekta gåvan för varje tillfälle.

Foto: AnnaViktoria Månström.

– Vi som jobbar i butiken har alla ett stort intresse för kök och matlagning, så det har fallit sig naturligt att vi har format utbudet åt det hållet. Tillsammans har vi många års gedigen kunskap, så vi är både bra på det vi gör samtidigt som vi tycker det är väldigt roligt.

Carola Jonsson har ägt och drivit Cervera i Östersund ända sedan starten för drygt elva år sedan, och passionen för arbetet går inte att ta miste på. Utöver sin lokala köksinriktning har Carolas butik, likt alla Cervera i landet, ett brett sortiment av bland annat glas, porslin och design.
– På våra nästan 500 kvadratmeter hittar man mycket skandinaviskt som klassikerna Skultuna och Klong, men också nyare märken som Gynning Design och Solstickan. Med vårt fokus på kök har vi en stor andel kastruller, knivar, formar och allt annat man kan behöva till matlagningen, så oavsett om man vill byta ut sin gjutjärnspanna eller ge bort en ljusstake i present så kan vi hjälpa till.

Foto: Foto: AnnaViktoria Månström.

Tack vare butikens stora utbud finns här uppskattade presenter som går hem hos alla oavsett ålder och intresse, konstaterar Carola. Något som även många företag fått upp ögonen för.
– Vi har något för alla, män som kvinnor, ung som gammal, och i många olika prisklasser. Flera lokala företag återkommer varje år för att köpa sina företagspresenter hos oss, just nu håller vi faktiskt på att slå in 400 paket som ska gå ut till anställda här i trakten.

För den som vill ha tips på passande presenter till sina anställda finns hjälp att få, försäkrar Carola.
– Först tar vi reda på vad gåvan får kosta och hur personalstyrkan ser ut. Om det rör sig om mestadels män kanske vissa lutar mer åt till exempel knivar eller skärbräda, medan de som har flest kvinnliga anställda kanske väljer klassisk design eller en ljuslykta. Andra favoriter är kaffeburkar, ostset och termomuggar man kan ha med sig på kontoret.

Vill du inspireras? Följ oss på Instagram

Helén Olofsson och Anna Olsson har båda jobbat 6 år i butiken, medan Bettan Berge varit där i 5 år och Moa Larsson jobbat extra i 3 år. De är alla överens om att en av de bästa aspekterna med arbetet är att guida kunderna rätt.
– Det är så roligt när människor kommer in och berättar hur nöjda de blivit med sina köp. Kunskapen vi sitter på bidrar till att kunderna kommer tillbaka, och det finns en stor glädje i det.

Kunskapen vi sitter på bidrar till att kunderna kommer tillbaka, och det finns en stor glädje i det

Även om Cervera Östersund är en passande presentdestination året runt närmar sig nu butikens i särklass största säsong – julen. Och visst finns det många skäl för både företag och privatpersoner att styra stegen mot Prästgatan 46, konstaterar Carola Jonsson.
– Oavsett vilka man ska handla till kan man fixa hela julklappslistan här hos oss, på ett och samma ställe. Sen är man klar och kan njuta av julen!

 

Foto: AnnaViktoria Månström.

Till skillnad från många andra aktörer kan man i butiken fortfarande få sina paket inslagna, vilket enligt Carola är en uppskattad tjänst.
– Vi får dagligen höra från kunderna att de hellre går in till oss för att de får varan så fint inslagen här. Jag tror att det är roligare att ge bort saker på det sättet, och särskilt för företag som har svårt att hitta tiden är det praktiskt att bara komma hit och hämta de färdiga presenterna.

Missa inte några erbjudanden ifrån oss. Följ oss på Facebook!