Här hittar du produkterna till utomhusprojekten – experterna guidar dig rätt

Snart startar våren och sommarens alla utomhusprojekt. Bygma i Borlänge hjälper dig med tips och råd för att du ska komma i mål med ditt projekt. 
– Vi hjälper alltid till att guida kunden rätt, säger butikssäljaren Maria Wester.

Här hittar du produkterna till utomhusprojekten – experterna guidar dig rätt

Behöver huset målas? Eller ska du bygga en trall i sommar? Bygma i Borlänge är Dalarnas största bygg- och järnhandel och här blandas stor kunskap med produkter till vårens alla utomhusprojekt.

Butiken i Borlänge har lång erfarenhet och vänder sig både till glada hemmasnickare och proffs. För Bygma är det viktigt att alltid bidra med sin expertis och guida kunderna fram till rätt produkt oavsett om det handlar om att beställa material till den nya trallen eller behandling av husfasaden.

– När du ska måla nytt är det viktigt med ett noggrant underarbete. Det måste vara rent och fräscht från början för att du ska få ett hållbart resultat och du bör se till att det inte finns någon mögelpåväxt. Vi ger alltid kunden råd om fasadtvätt och hur de går till väga för att uppnå bästa resultat. Sedan hjälper vi till att hitta rätt färg som är beständig i många år, säger Maria Wester, butikssäljare på Bygma.

Läs mer om Bygma i Borlänge och deras utbud av produkter här.

Val av färg kan vara svårt, därför är personalen på Bygma utbildade i all färg som de säljer. De kan bryta färg som passar dina önskemål och även scanna in den gamla färgen på ditt hus för att få fram precis samma kulört.

– Vi hjälper kunderna med rådgivning av färgval, men även vilken färg som passar på vilket material. Det finns även många olika alternativ och sätt att måla huset i dag – det kan rollas, penslas och sprutmålas. Men det som är bra att veta att det oavsett tillvägagångssätt täcks behovet oftast av en och samma produkt, berättar Maria Wester.

Läs mer om Bygma i Borlänge och deras utbud av produkter här.

Maria Wester, butikssäljare på Bygma i Borlänge.

Hon berättar även att Bygma under vårkanten brukar få många frågor om borttagning av påväxt och behandling av fasad, utemöbler och trall. Säljarna hjälper alltid till att ge specifika råd för varje produkt, exempelvis är det vanligt att trallen mår bra av att målas i träolja – vilket ger den ett nytt liv. Har du bestämt dig för att bygga en helt ny trall kan du få hjälp med allt från beställning av material till rekommenderad behandling.– Vi har byggsäljare som sitter i butiken och hjälper kunderna att se vad de behöver för material och mängd för att lyckas med sitt bygge, säger Maria Wester.

För personalen på Bygma i Borlänge är det viktigt att kunderna känner att de får bra tips som kan hjälpa dem att komma i mål med sitt projekt och få ett bra och långsiktigt resultat.

– Vi har sett och tagit del av så många idéer och ritningar genom åren så vi bär alla på ett helt lager av kunskap och smarta lösningar. Därför kan vi ge tips och bidra med idéer som kunden kanske inte alltid tänker på själv men som ger ett bättre slutresultat, avslutar Maria Wester.

Läs mer om Bygma i Borlänge och deras utbud av produkter här.

Om Bygma i Borlänge

Bygma på Södra Backa i Borlänge är Dalarnas största bygg- och järnhandel. Anläggningen är 24 000 kvadratmeter och här finns allt för våren och sommarens alla utomhusprojekt.