Massor av underhållning och skoj på Familjedagen i Borlänge

Lördagen den 28 april är det åter dags för ett av Borlänges Centrums populära evenemang. – Vi firar Familjedag mitt i stan, säger Jannike Wåhlberg, centrumutvecklare. Förra årets evenemang blev uppskattat och i år följer vi upp med ännu mer underhållning och aktiviteter för alla med barnasinnet i behåll.

28 APRIL. – Det kommer att hända mycket kul för barnen på Familjedagen i Borlänge. Den pågår mellan kl 10 och 16, säger Jannike Wåhlberg på Centrumföreningen. Därefter en härlig avslutning med restaurangrunda för de vuxna som börjar kl 18.

Det är Centrumföreningen i Borlänge som åter arrangerar festligheter på stan nu i slutet av april. Förra året fylldes centrum av entusiastiska barn i alla åldrar som tillsammans med sina närstående ville uppleva något kul och fira in våren.
– I år har vi satsat ytterligare för gemensamma upplevelser med många skratt. Vi kommer att hålla på från klockan 10 till fram emot 16.

Det stora dragplåstret är Mojje som kommer att hålla igång och ge järnet på scenen på Sveatorget från kl 15.
– Det blir en härligt fartfylld show. Mojje sprudlar ju av energi och musikalitet. Och jag lovar att finalen med Mojje kommer att bli lika full av glädje som dagen i övrigt. Vi väntar oss en storpublik.

”Det blir mycket musik förstås”

Men dessförinnan är det fler artister som gästar scenen på Sveatorget.
– När Kapten Mak Mak gör entré kl 11 med sin styrman och en sjutusans besättning känner de flesta små lite pirr i magen, säger Jannike. Och efter lunch drar Pyjamasorkestern igång rejält och busar och stojar.

Runt torget pågår också aktiviteter. Minitåget Turis kommer köra och Barnens Dagsföreningens karusell kommer rulla under hela Familjedagen. Kostnadsfritt för alla som vill åka med. På närliggande gator kan man prova på ponnyridning och testa att köra sulky. Romme Travbana och Travskolan ordnar detta. Och Toyota visar upp några av sina familjebilar.
– Så klart det måste finnas djur på en Familjedag. Inne i Bragegallerian bjuds det på rolig kaninhoppning. Och där blir det också överraskningar, utställare och en hel del ögongodis i form av konstutställningar.

Hon fortsätter:
– Stadskärnans butiker är fyllda av vårnyheter. Många har dessutom erbjudanden. Borlänge Centrum präglas av en unik sammansättning personliga butiker med ett utvalt sortiment som är svårt, ja i vissa fall omöjligt att finna någon annanstans. Dessutom är det lätt att ta sig hit och att parkera. Under Familjedagen kommer flera butiker att delvis flytta utomhus om vädret tillåter.

På Sveatorget blir det torghandel av ett mer utvalt slag.
– Det är min förhoppning att vi ska få uppleva en hel del ätbart i marknadsstånden. Och jag hoppas på flera lokala matleverantörer och likaså lokala hantverkare.

Familjedagens innehåll är ännu inte helt färdigt.  En del hemligheter återstår att pussla in. Som till exempel aktiviteter som är lockande för ungdomar.
– Kvällen avslutas med Restaurangrundan tänkt för de vuxna att njuta av efter en dag med barnen. Då kommer många av våra restauranger att möta våren med fina erbjudanden på mat och dryck, säger Jannike. Man kan därför gärna besöka flera samma kväll, säger Jannike och fortsätter:
– Följ oss på Facebook och hemsidan för aktuell info. Och så förstås: Välkomna!

Här hittar du vår Facebooksida där du kan hålla dig uppdaterad!