Kärleken till mat sätter stämningen på Bommersvik

Förr var konferensanläggningen Bommersvik mest känd för sin anknytning till arbetarrörelsen. Numera är gården mest känd för sitt utsökta kök. Och för de möjligheter som ges att konferera naturskönt och ostört.
  • 1/2

    MATKÄRLEK. – Vi i Bommersvikköket älskar vårt jobb, säger detta glada gäng. Det är fantastiskt att få laga mat på råvaror från trakten. I de flesta fall ekologiska och alltid av högsta kvalitet.

  • 2/2

    GENUINT. – Gästerna uppskattar vår genuina arbetsglädje, säger Eva Larsson stolt vd på Bommersvik. Det syns tydligt i uppföljningarna. Och det känns i väggarna.

– Jag hade jobbat länge inom restaurangbranschen och var oförskämt van vid god mat när jag började här, berättar Eva Larsson vd på Bommersvik. Men jag blev klart överraskad av Bommersvikköket. Maten på Bommersvik är makalöst god.

Hennes eget första möte med anläggningen skedde på 70-talet. Då som politiskt engagerad 18-åring. Många år senare – 2015 – återvände hon till Bommersvik. Nu som värvad vd.
– Mycket har självklart ändrats. Vi är stolta över vår historia med välkända politiker som frekvent besökt oss. Idag är vi en konferensanläggning för alla målgrupper. Precis som alla andra anläggningar. Fast med ett bättre kök.

Bommersvikköket har fokus på svensk mat. Med sörmländska undertoner.
– Kockarna väljer råvaror från trakten så långt det bara är möjligt. De hälsar ofta på hos våra lokala leverantörer av kött och grönsaker. De täta kontakterna borgar för kvalitet genom hela matkedjan. Mycket är ekologiskt och allt tillagas från grunden. Med stor kärlek.

Det uppskattas av gästerna. Liksom den fina miljön runt Bommersvik. Liksom den fina miljön runt Bommersvik.
– Sjön Yngaren och naturen här inger lugn. Läget är optimalt för konferensgäster som vill hålla samman för maximalt konferensfokus.

Och för den som vill teambuilda utomhus kan läget knappast vara bättre. Antingen det handlar om gemensamt kräftfiske, att slunga honung ihop eller ge järnet genom äventyrlig stationsträning tillsammans.

Läs mer: Konferera på Bommersvik 

I år är det 80 år sen Bommersvik invigdes. Då som utbildningscentrum för arbetarrörelsen med besökare som Per Albin Hansson, Alva Myrdal, Tage Erlander och Olof Palme.

Idag är Bommersvik en modern konferensanläggning med gäster från näringslivet, offentlig sektor och organisationer.
Bommersvik är ett fristående aktiebolag. Allt överskott går tillbaka in i verksamheten, säger Eva. 2016 års vinst investeras just nu i ett nytt ventilationssystem.

80-årsjubileet uppmärksammas inte särskilt. Mer än till julbordet framöver och då med en speciellt framtagen jubileumssnaps. Smaksatt med sörmländska nässlor och Bommersviks egen honung.

Det är inte bara grupper som söker sig till oss. Många privatpersoner passar på att avnjuta en lunch i den natursköna miljön.
– De allra flesta dagarna finns det gott om plats. Ring och kolla innan ni kommer, säger Eva och fortsätter.
– På torsdagarna arrangeras ibland teman. Nu närmast 80-talstema den 9 november med klassiska 80-talsrätter och toner av Duran Duran och Ebba Grön.

Boka bord här!

Det är få konferensanläggningar som ger så mycket från hjärtat som Bommersvik. Och som får så mycket kärlek tillbaka.
– Jag möter ofta människor på besök här som beskriver hur mycket Bommersvik betytt för dem. Ibland hör jag rena kärleksförklaringar. Det är ett arv som vi på Bommersvik känner stor stolthet över att få föra vidare, avslutar Eva.