Inglasningen av balkongen blev ett välkommet extrarum

Efter tio år i lägenheten tröttnade Jan Mickelsson och hans fru på sin öppna balkong och beställde en inglasning från Bollnäs Glas. Idag är balkongen deras favoritplats och flera grannar har hakat på.
  • 1/3

    Inglasningen blev ett ordentligt lyft för Jan Mickelsson.

  • 2/3

    Det är en markant skillnad när man jämför med hur det såg ut innan inglasningen.

  • 3/3

    Det har blivit ett extrarum som kan användas året om.

I snart tio år har Bollnäs Glas hjälpt Gävleborgarna med olika typer av glaslösningar. En av de nyaste glada innehavarna av en inglasad balkong är Jan Mickelsson i Söderhamn. Han och hans fru flyttade till lägenhet för tio år sedan och det var när de tänkte tillbaka på åren de bodde i villa som de kom på idén att göra något med sin balkong.
– Vi hade inglasad veranda på villan som vi ofta satt på. Men balkongen var inte samma sak med myggor, ljud från trafiken, regn och skräp som blåste in, säger Jan. Vi längtade också efter en lite längre säsong utomhus.

Vill du veta mer om inglasningar? Klicka här!

Han brukar i möjligaste mån anlita lokala företag och tog in offerter från glasmästarna i närområdet. Bollnäs Glas, som erbjuder gratis offert, stod för det klart förmånligaste erbjudandet. Företaget kunde dessutom anpassa inglasningen helt utifrån kundens mått och önskemål med hjälp av måttanpassade högkvalitativa aluminiumpartier som finns i tre färger.

Montörerna från Bollnäs Glas kunde enkelt montera glaspartierna till balkongen.

Nu kan vi njuta tidigt på våren till sena hösten.

– Jag hade mätt balkongen själv innan jag begärde in offerter, men de kom och kontrollmätte så att det skulle bli så bra som möjligt. Det märktes att de hade erfarenhet. Hantverkarna som kom var kunniga och trevliga. Arbetet gick hur smidigt som helst, berättar Jan. Eftersom han tidigt förstod att många av grannarna skulle bli sugna, delade han ut lappar till de andra medlemmarna i bostadsrättsföreningen. Totalt blev de sju balkongägare som beställde inglasning och när vi pratar med Jan håller Bollnäs Glas precis på att färdigställa den sista. Jan och hans fru Gunilla är minst sagt nöjda med resultatet.

– Vi sitter där varje dag, även på kvällarna. Det har blivit något helt annat än tidigare. Det har blivit så ombonat. Det är så skönt att kunna lämna kvar saker ute och inte behöva tänka på om det blåser eller regnar. Vi har lagt en heltäckningsmatta och fått ett litet extrarum i lägenheten istället för en balkong. Nu kan vi njuta tidigt på våren till sena hösten. Det känns riktigt skönt!

Blir du sugen på att glasa in din balkon eller veranda? Gör en offertförfrågan här.