Många fördelar med fönsterrenovering

Bollnäs Glas är ett fullständigt glasmästeribolag med kund och kvalité i fokus. Deras skickliga glasmästare utför alla typer av jobb till både företag och privatpersoner – och de gillar utmaningar.
– Ju svårare, desto roligare, säger Rikard Larsson, grundare och ägare.

Rikard Larsson, VD Bollnäs Glas är väldigt stolt över sitt gesällbrev.

Rikard Larsson har en bakgrund som snickare, men det är som glasmästare han trivs bäst. 2009 fick han sitt gesällbrev efter mer än 4 500 timmar som lärling. Året efter grundade han Bollnäs Glas tillsammans med två branschkollegor, men tanken från början var inte att bli egenföretagare.
– När de valde att gå vidare stannade jag kvar som ensam ägare. Jag har växt in i rollen och idag tycker jag att det är jättekul. Men jag sitter inte bara på kontoret utan jag arbetar fortfarande som glasmästare, säger han.

Rikard Larsson är stolt över sitt gesällbrev som blir allt ovanligare i branschen.
– Det är en yrkesstolthet som jag värnar om, säger han.

Läs mer om vad vi kan erbjuda dig

Idag har Bollnäs Glas fyra anställda varav två, förutom Rikard Larsson, är erfarna och skickliga glasmästare som utför allt inom glasmästeribranschen för hem och företag i Bollnäs med omnejd. De har även en kundmottagare som hjälper till med beställningar och bokningar.
– Vi utför bland annat glasreparationer, nyinglasningar, kittning och lagar vindrutor på fordon. Vi har även ett showroom där våra kunder kan ta en närmare titt på vårt utbud. Det är ett bra komplement till vår ordinarie verksamhet, säger han.

Vi bygger och monterar takfönster och takkupor av olika modeller, men vi gör även reparationer av portar och dörrar

Bollnäs Glas är Dekra-godkända och ett auktoriserat bilglasmästeri med den senaste kalibreringsutrustningen. De samarbetar dessutom med alla stora försäkringsbolag. Deras företagskunder består av bland annat snickeri, fastighetsägare och matvarubutiker.
– Vi arbetar med alla typer av uppdrag som har med glas att göra. Vi byter till exempel ut glas som har gått sönder i frysdiskar, fönsterglas, men vi arbetar även mycket med inglasningar, säger han.

Läs mer om hur vi jobbar med bilglas här

Rikard Larsson berättar att de tänker på miljön så långt det går och att han märker att deras privatkunder har börjat följa samma mönster. Just nu renoverar de allt fler gamla fönster istället för att byta ut dem.
– Det är dessutom jättestor skillnad på material idag än för till exempel 20 år sedan, säger Rikard Larsson.

Vi har möjlighet att montera gamla antika glas och kitta med linoljekitt

Inglasningar är något som Bollnäs glas löser utan problem

Det innebär att deras kunder kan känna sig trygga både med deras materialval samt deras långa erfarenhet av glas. De tycker även om utmaningar och under vintern renoverade de bland annat välvda fönster i ett torn.
– Det var ett jättekul jobb. Vi är vana vid speciella och annorlunda förfrågningar plus att vi är flexibla. Det är även viktigt för mig att skapa bra relationer med våra kunder. Inga uppdrag är omöjliga för oss, avslutar Rikard Larsson.

Här kan du begära en offert ifrån oss

Bollnäs Glas grundades i mars 2010. De har fyra anställda varav tre är erfarna och skickliga glasmästare som utför allt inom glasmästeribranschen för hem och företag i Bollnäs med omnejd. De har även en kundmottagare som hjälper till med beställningar och bokningar.

Bollnäs Glas är ett komplett och auktoriserat bilglasmästeri med den senaste kalibreringsutrustningen. De arbetar med allt från med nyinstallationer och renoveringar till inredning. De utför även lagning av stenskott och gör glasbyten på alla fordon.

Bollnäs Glas är Dekra-godkänd, innehar gesällbrev och samarbetar med alla stora försäkringsbolag.