Därför skall du serva bilen på Kias auktoriserade verkstad

Varför ska du vända dig till en auktoriserad Kia-verkstad? Svar: För att ta del av alla fördelar av att äga en Kia.
– Vi är auktoriserad Kia-serviceverkstad och vi använder alltid Kia Originaldelar, som är specialanpassade för just din Kia. Hos oss är du trygg med att veta att Kias långa 7 åriga nybilsgaranti fortsätter och du får även fri Kia Assistans på köpet, säger Christoffer på Björkmans Bil i Avesta.

Därför skall du serva bilen på Kias auktoriserade verkstad

Kias sjuåriga nybilsgaranti är mycket uppskattad och den omfattar nästan alla skador. Men för att garantin ska gälla skall bilen servats enligt fabrikens instruktioner, vilket innefattar reservdelar och verktyg som Kia specialtillverkat för just din bil.
– Kia 7 års nybilsgaranti är en garanti från fabriken och gäller inte slitagedelar som till exempel bromsar och torkarblad. Vilket är rätt självklart då de delarna behöver bytas ut beroende på förarens körintervall. Kia kan ge en lång garanti för att bilen har en hög kvalitet.

Originaldelar är alltså en trygghet för dig som kund. Men det finns fler anledningar att vända sig till Björkmans Bils auktoriserade verkstad i Avesta.
– Kompetensen hos våra tekniker är hög. Alla som jobbar med din bil är certifierade Kia servicetekniker. De har utbildat sig i flera steg på bilmodellen och lärt sig allt om hur den fungerar. De fixar att göra alla typer av felsökningar och de hittar de bästa lösningarna för dig, säger Christoffer och fortsätter:
– Dessutom har dessa tekniker ett särskilt öga för just din Kia-bil och ser när någon komponent behöver lite extra kärlek för att bilen ska fungera perfekt. Punkter som normalt sett inte ingår i servicen men som ändå får lite vård.

Dags för service på din Kia? Boka online här.

Service gjord hos Björkmans Bil dokumenteras digitalt och du får dessutom en stämpel i bilens servicebok. Och att bilen är servad på rätt sätt och i rätt tid är viktigt ur garantisynpunkt.
– Regelbunden service är ett måste och sker den hos oss blir det enklare för dig som kund. Alla handlingar uppdateras automatiskt. Till skillnad från om du väljer att serva bilen på annat ställe. Då är det du som kund som har bevisbördan att, i ett garantiärende, redovisa att servicen är gjord. Visa kvitton och protokoll på att allt är korrekt utfört.

I samband med servicen hos Björkmans Bil uppdateras också bilens mjukvara. Ja egentligen inte bara då utan varje gång du lämnar in bilen hos företaget.
– Är bilen här för en reparation exempelvis så ser vi till att den har den senaste uppdateringen när du åker härifrån. Du ska inte behöva åka hit en gång till för att bilen ska bli uppdaterad.

Mjukvaruuppdateringar kommer regelbundet från Kia och kan bara utföras av en Kia-verkstad.
– Datorn kontrollerar bilens olika komponenter och vid varje uppdatering förbättras bilens funktion lite ytterligare. Ibland märkbart, som att bränsleförbrukningen blir lägre eller att radion funkar bättre. Andra gånger så finjusterat att du inte märker att bilen faktiskt fungerar bättre.

I samband med servicen hos Björkmans Bil förses bilen också med Kia Vägassistans. Christoffer igen:
– Vägassistansförsäkringen kostar inte något extra, den ingår i servicen av bilar med nybilsgaranti. Vid ett akut driftsstopp – som en punktering exempelvis – ringer du ett samtal och får hjälp på plats. Och har du behov av hyrbil ingår en sådan också utan extra kostnad.

Vill du veta mer om Kia Originalservice? Här kan du läsa mer.

5 korta om KIA originalservice

Fördelar med att serva auktoriserat:

  • Serviceteknikerna är utbildade och kan just din Kia.
  • Enbart originaldelar används.
  • Mjukvaruuppdateringar för optimal funktion.
  • Uppdaterade kartor utan extra kostnad.
  • Kia Vägassistans upp till 7 år