Så bevarar du värdet på din bil

Bilägandet utgör en stor del av en familjs månadskostnad, och här finns det pengar att spara för den som tänker långsiktigt.

Samir Bedzeti, servicechef på Bilfirma Lars Pettersson

På Bilfirma Lars Pettersson jobbar en prisbelönt och omtyckt servicechef – Samir Bedzeti. Här är hans kloka råd för att undvika onödiga utgifter, och så berättar han hur han varvar ner efter en arbetsdag!

Serva bilen hos din auktoriserade verkstad! Rådet är tydligt från Samir Bedzeti, han vet vad han pratar om. Som mångårig servicechef hos Bilfirma Lars Pettersson i Södertälje ser han till att Ford- och Hyundai-kunder får rätt hjälp.

Ett rent operativt jobb, men han har inga problem med att slänga sig in under huven och skita ner sig om det behövs. Nyligen fick han ta emot andrapriset i Hyundais tävling om Sveriges bästa servicerådgivare. Ett pris han är glad och stolt över, och som mängder av nöjda kunder kan vittna om är väl förtjänt. Samir som var borta en tid från företaget blev faktiskt tillbakalockad bland annat av att kunder saknade honom!

Låt inte snålheten bedra visheten
– En del bilägare inser inte att det blir billigast i längden att hålla bilen servad. De kanske inte tycker att de har pengar just nu, men då riskerar de en rejäl smäll längre fram om något händer på grund av missad service, förklarar han.

Han har flera exempel på nytillkomna verkstadskunder som misskött servicen och sen fått betala ett betydligt högre pris än vad det hade kostat att sköta bilen kontinuerligt och enligt plan.

Jämför vad som ingår!
Sen har vi ett annat problem som Samir hjälper oss att reda ut. Många jämför bara slutsumman för vad en service kostar, utan att ta reda på vad som ingår. Men där biter man sig i svansen. På oberoende verkstäder missar man dels att få originaldelar som är exklusivt framtestade för att fungera just på din bil, dels får man den värdefulla assistansförsäkringen hos Bilfirma Lars Pettersson – och inte minst de viktiga uppdateringarna till bilen.
– Hittills idag har det ramlat in närmare 15 uppdateringar till bara ett av våra märken, berättar han.

Håll bilen uppdaterad
Uppdateringarna han pratar om kan vara förbättringar som styr motorn, vässning av klimatanläggningen eller detaljer som rör den passiva säkerheten. Viktiga delar alltså.
– Många kommer till oss med bilar som har fått nobben hos andra verkstäder. De kanske bara har kunnat se att det är ett fel, inte vad det är och vad man gör åt det. Det kan bara den som har rätt instruktioner och är specialutbildad på just den bilen åtgärda. Bilfirma Lars Petterson har mekaniker som varje år utbildas av biltillverkaren. Flera av dem med så kallad ”masterutbildning”.

Avslutar med musik
Samir som kom från Bosnien 2000 har alltid mekat med bilar, men vad många inte vet är att han har ett förflutet som keyboardspelare i ett band – och det är något han fortfarande håller på med.
– När jag kommer hem från jobbet spelar jag en timme, då blir jag utvilad, ler han.

Verkstad
Måndag – torsdag: 07.00 – 16.00
Fredag: 07.00 – 15.00
Kontakta verkstaden
Samir Bedzeti 08-55422631
Thomas Johansson 08-55422632 alt.
08-55422635