”Nu trendar betong- och marmorkänsla i badrummet”

Industrifeeling i badrummet? Skandinavisk? Eller kanske mer klassiskt inrett? Stilarna är många i 2018 års badrumstrender och nyheterna många. Men en sak är säker: Gör du om badrummet så se till att jobbet blir rätt utfört. Av proffs.

BADRUMSPROFFS. – Detta kompetenta privatteam sätter kakel- och klinker i privata hem. Och vi jobbar också med totalåtagande för badrum, säger Magnus Hjulström, arbetsledare och delägare på Bergström Plattsättning i Västerås.

– Det finns tydliga regler hur ett badrumsjobb ska utföras, säger Magnus Hjulström på Bergström Plattsättning i Västerås. Vatten och el är en rent livsfarlig kombination om den inte görs på rätt sätt. Och om tätskikten i väggar och golv inte håller tätt blir skadorna ofta mycket omfattande.

Magnus vet, för han har sett en hel del hemmagjort under sina 15 år som arbetsledare på Bergström Plattsättning. Och allt har inte varit bra utfört precis.
– Bergström Plattsättning är auktoriserade för badrum enligt de normer som vår branschförening BKR bestämt. Vi är utbildade och lämnar ett kvalitetsdokument på jobbet vi utfört samt garantier.

”Vi jobbar också med totalåtagande för badrum”

Som kund hos Bergströms kan man få hjälp med hela badrumsrenoveringen hemma. Eller enbart plattsättning om man så vill.
– Många kunder tycker det är bekvämt att endast ha en person att vända sig till. En kontakt som styr samordningen mellan hantverkarna, säger Magnus. Jag och min kollega Henrik jobbar med det.

De jobbar också med kostnadsfria offerter och besöker kunden på plats.
– Det går inte att på ritningar se alla förutsättningar utan vi gör alltid hembesök.

Det är inte bara i befintliga badrum som Bergströms renoverar. De flyttar också på väggar eller bygger badrum på platser där inget sådant funnits tidigare.
– Ganska nyligen gjorde vi ett jättefint badrum i en hall och kattvind. Och strax före jul avslutade vi ett par större projekt där vi bland annat rev bärande väggar och konstruerade nya balkar.

Mer information: Kontakta Bergströms om du vill veta mer

I butiken på Metallverksgatan 6 finns ett stort utbud av kakel och klinker.
– Där finns kakel från flera av de största leverantörerna – Konradsson, Höganäs och Bricmate bland annat. Kakeltrenden är fortfarande grått i olika nyanser. Dessutom känns betongliknande ytor hett liksom kakel med marmorkänsla.

Plattorna går mot större format. Typ 30×60 på vägg och 60×60 på golv i badrum.
– Vi la nyligen riktigt stora klinker – 120×120 cm – i ett nytt hus. Dock inte i ett badrum utan i hall och kök. Det gick åt två man att bära varje platta på plats. Och helt enkelt var det inte att få golvet plant. Men snyggt det blev det!

I butiken finns också ett varierat sortiment badrumsinredning. Men det är inte endast med material från butiken som Bergström Plattsättning jobbar.
– Nej, kunden väljer själv varifrån man vill köpa sina produkter. Jag rekommenderar dock köp av kakel och klinker från oss. Ur garantisynpunkt.

Med sina 69 anställda har Bergström Plattsättning alla möjligheter att ta badrum till nya nivåer.
– Vi har all den kompetens som krävs inom organisationens väggar. Och en privatgrupp specialiserad på badrum i privathem. De kan sin sak och har jobbat ihop i flera år, avslutar Magnus.

Offertförfrågan: Välkomna att kontakta Bergströms för en offert!