I detta exklusiva badrum sitter varenda detalj där den ska

– Okej, sa Magnus förra sommaren. Nu sätter vi oss ner ikväll och ritar badrummet. Maria skrattar vid minnesbilden. – Nej inte en chans. Det tog ju flera månader. Men strax före jul blev deras 15 kvadratmeter stora badrum med tvättstuga klart. – Vi är helnöjda med allt!

PERSONLIGT. Maria och Magnus sätter stilen i sitt nya badrum/tvättstuga med uttänkta detaljer och vackra material. – Bergström Plattsättning i Västerås har gjort ett jättebra jobb här, säger de.

Maria Nilsson och Magnus Hjelm bor i en sekelskiftesvilla centralt i Västerås sedan fem år tillbaka. Husets själ finns bevarad samtidigt som paret satt sin egen prägel på inredningen. Stilen är en kombo mellan modernt nordiskt och spröjs, vinklar och vrår.
– Först hade jag någon idé om att följa upp husets sekelskiftesanda i badrummet. Men så blev det inte när vi processat oss igenom idéer, material och design, säger Maria.

Läs mer: Totalåtagande badrumsrenovering i Västerås

Båda två är intresserade av inredning. Magnus kanske aningen mer. Och nu handlade det om att göra ett kombinerat badrum/tvättstuga.
– På ritningsnivå förstorade vi rummet genom att ta en bit av rummet intill. Vi flyttade också rummets dörröppning. Det gällde att få in alla våra önskemål. Bland annat en dubbeldusch. Och för det krävdes det minutiös planering.

Beräkningar på centimeternivå

Henrik Wiberg, arbetsledare på Bergström Plattsättning håller med.
– Helt riktigt, trots att badrummet är stort, 15 kvm. För vår del handlade det om beräkningar på centimeternivå när vi började bygga upp rummet igen. Dessförinnan hade vi dock blåst ut allt, isolerat innerväggarna och sänkt taket. Vi satte också in ett nytt fönster i fasaden.

Genomgående har Maria och Magnus valt exklusiva material. Som exempelvis det läckra kaklet med optisk effekt.
– Kakelplattorna är hela 110 cm x 55,5 cm stora. Jättesnygga och säkert jättesvåra att sätta. Så skicklig plattsättaren från Bergström Plattsättning är.

Också golvets klinkerplattor är stora 60×60 och här fick Maria och Magnus ett råd från Bergström.
– Vi hade först tänkt äkta marmor, men blev avrådda. Materialet kräver mycket underhåll för att hållas snyggt. Valet föll istället på en högblank marmorliknande klinkerplatta.

MODERNT SEKELSKIFTE. Husets prång, snedväggar och snickarkänsla finns klart närvarande i kombination med den mer sparsmakat exklusiva badrumsinredningen.

Kommodens sobra aquanyans är framtagen genom Marias och Magnus upprepade försök med olika ncs-nyanser. Tills valet föll på denna.
– Badrummet blev med färg först av alla rummen i huset. De andra går mestadels i svart, vitt och grått. Men vi är verkligen jättenöjda. Kommoden med bänkskivan av kompositsten stod högt på vår önskelista.

PROFFSBYGGARE. I byggskedet krävdes en minutiös noggrannhet av Bergström Plattsättning för att all inredning skulle få plats.

Längst in i badrummet, avskilt av två mellanväggar på ömse sidor om en öppning, är tvättstugan placerad. Fullt utrustad och med förvaring för smutstvätt i underskåp och strykbrädan infälld i lådan. Inget som syns utanpå men med full funktion inuti.
– Placeringen av tvättstugan längst in i badrummet blev riktigt bra. Funktionen är optimal på det lilla utrymmet.

Maria och Magnus valde Bergström Plattsättning som ansvariga för det stora byggjobbet.
– Vi hade ett par offerter ute som landade nästan på kronan lika. Vänners rekommendationer avgjorde valet och Bergström har varit otroligt bra att ha att göra med.

Kontakta Bergströms Plattsättning för en offertförfrågan

Maria och Magnus lovordar företagets team som jobbar med badrum i privata hem.
– Varje morgon gjorde vi de avstämningar som behövde göras. Vi uppskattar verklige den dialog som uppstod. Vi är helnöjda med vårt nya badrum och med Bergström Plattsättning i Västerås.