Kontorslokaler i city efterfrågas alltmer: ”Läget viktigt för både personal och arbetsgivare”

Asplunds Fastigheter AB i Örebro märker en trend. Fler vill jobba i city, och efterfrågan på kontorslokaler ökar.
– Ett kontor i city ger en bra exponering, närhet till butiker och restauranger, och det är en bra mötesplats för företagets besökare, säger Elin Norberg som ansvarar för lokaluthyrningen vid Asplunds.

För snart 15 år sedan startade Johan Berglund (på bilden) och Mikael Blix företaget laget.se, vars målgrupp är idrottsföreningar och klubbar. Sportprägeln går inte att ta miste på. I ett av mötesrummen finns ett fullstort fotbollsmål.

Arbetsplatsens läge har blivit ett konkurrensmedel i jakten på personal. Det märker man på Asplunds.
– Många som söker jobb vill ha en centralt belägen arbetsplats. Om önskemålen inte uppfylls, ja då kanske man går till någon annan arbetsgivare, säger Elin Norberg.

Vi har inte bara kontorslokaler, vi har också lägenheter. Läs mer här!

Merparten av Asplunds kontorslokaler finns i citykärnan. Uthyrningsgraden är hög just nu, och det som finns ledigt i dagsläget är två kontors- och två butikslokaler. I våras flyttade Örebrokompaniet in i en lokal i gallerian Oscar C som ägs och förvaltas av Asplunds.
– Vi är väldigt nöjda på alla sätt. Tidigare fanns vi i Medborgarhuset, men vi ville ha ett mer centralt läge för att synliggöra verksamheten, säger Pernilla Körberg Törnqvist, chef för Örebro Convention Bureau som är en av grenarna i Örebrokompaniet.

Elin Norberg som ansvarar för lokaluthyrningen vid Asplunds Fastigheter, samtalar med Pernilla Körberg Törnqvist (till höger på bild) som är chef för Örebro Convention Bureau.

Örebrokompaniet är stadens marknadsbolag för Örebro med bland annat certifierade konventbyrån och en auktoriserad turistbyrån under sitt paraply.
– Möten är en naturlig del för oss. I och med att vi träffar så mycket folk är det jätteviktigt med bra och funktionella lokaler.

Lokalerna i Oscar C har stora ljusinsläpp och ett bra exponeringsläge med stora fönster ut mot Kungsgatan, ett av stadens attraktiva affärslägen.
– Vi behövde en lokal som är öppen, ett kontor som skapar naturliga möten eftersom vår verksamhet är så föränderlig. Ibland kan vi vara fem extra personer som jobbar med projekt.

Örebrokompaniet är en av våra hyresgäster

Innan inflyttningen byggdes lokalen om eftersom den tidigare hyst en butik.
– Asplunds har varit en klippa när de konverterade en butik till en kontorslokal åt oss. De är verkligen tillmötesgående och smidiga och rycker ut direkt när något behöver fixas. De känns mycket nära, säger Pernilla Körberg Törnqvist.
– Vi strävar verkligen efter att erbjuda en hög service och anpassade lokaler för den verksamhet som ska bedrivas, säger Elin Norberg.

Asplunds har 6 fastighetstekniker, uppdelade på olika områden, och som ger service.
– Det ska inte vara något krångel för hyresgästen.

Hypoteksbanken fanns tidigare i lokalen där laget.se finns. Det är ett anrikt hus, uppfört efter Örebros stadsbrand 1854, och exteriören har bevarats trots ombyggnationer genom åren.

”Inget krångel” är två viktiga ord för företaget laget.se som hyr en kontorslokal på Stortorget av Asplunds. Företaget startades 2004 av Johan Berglund och Mikael Blix och kan enkelt beskrivas som det system som föreningar behöver innehållande en hemsida för klubbar och lag, men även ett kraftfullt administrations- och kommunikationsverktyg.
– Vi arbetar dagligen med att förenkla administrationen i att driva en förening med att söka bidrag och se till att medlemsavgifter blir betalda berättar Johan Berglund.

Asplunds har ställt upp på bästa sätt under alla år

Det är i före detta Hypoteksbankens lokal som laget.se finns. Huset som stod klart 1856 är välkänt för de allra flesta som satt sin fot i centrala Örebro.
– Det första jag sa när vi först såg kontoret för snart åtta år sedan var: ”Hit ska vi”, säger Johan Berglund och berömmer lokalerna som fräschats upp och fått mer yta i och med flytt av en vägg.
– För oss var det en stor satsning, men Asplunds har ställt upp på bästa sätt under alla år.

Johan tycker att det är viktigt med kontoret i city.
– Vi som jobbar här är unga, bor vanligtvis ganska centralt, kan cykla eller gå till jobbet, och så finns det mycket utbud i city.

Pernilla är inne på samma linje.
– Det är lätt för alla att hitta oss. Det känns som vi blivit mer tillgängliga med det här centrala läget, säger hon.

 

 

Läs mer om Asplunds kontorslokaler HÄR!