Njut av badliv med barnen på Aquarena Hällåsen

I barnlagunen på Aquarena Hällåsen i Söderhamn är vattnet skönt. Djupet är bara 30 cm och från den lilla portalen strilar vattnet intresseväckande.
– Bästa sättet för barn att få vattenvana är att leka fram den, säger Kerstin Björklund, badmästare. Från tidig ålder och tillsammans med närstående vuxna.

Njut av badliv med barnen på Aquarena Hällåsen

Det är full aktivitet i barnbassängen. Någon liten känner nyfiket vattnet strila genom fingrarna. En annan lägger sig i magläge för att kravlande i vattnet ta sig under bassängens glada badorm.
– När små barn tidigt får vänja sig vid vatten i en trygg vuxens sällskap så växer deras vattenvana, säger Kerstin och fortsätter:
– De vänjer sig vid stänk i ögonen och att hamna under vattenytan med ansiktet. De slutar vara rädda och det underlättar för dem i simskolan framöver.

Kerstin är badmästare och en av hennes arbetsuppgifter är att leda simskola för barn.
– Barn upplever vatten olika och det måste man ha respekt för. Men när de känner sig trygga i vattnet så har de mycket roligare både i lek och i simskolan.

På Aquarena finns det alla möjligheter för barnen att genom lek bli trygga i vatten. Barnbassängens gröna rutschkana passar mindre barn.
– Där den utmynnar är det bara 30 cm djupt och ungarna brukar tycka att det är jättekul att åka i den.

Det finns också en relaxavdelning – Mer info hittar du här!

För de lite större rekommenderar Kerstin lek i undervisningsbassängen. Även om man inte kan simma. Här finns massor med roliga badleksaker och flytredskap att låna.
– Nyast är våra blinkande dykredskap. De ligger där på botten och lyser i olika färger.  De är väldigt populära liksom badmadrasserna. Härliga att klänga upp på och ramla av för att sen jobba sig upp på igen.

Mota stillasittandet med lek i vattnet

Bäst för barn är att utveckla sin vattentrygghet tillsammans med en vuxen. Det är därför barn under 7 år måste ha med sig en badande vuxen i bassängerna.
– Möts barnet av trygga händer i den stund man känner sig rädd så växer självkänslan. Men självklart är det också av säkerhetsskäl som denna regel finns. Barn i vatten kräver full uppmärksamhet.

Vill du veta mer om våra bassänger? Klicka här!

I Kerstins jobb ingår bevakning och personalen jobbar ständigt med detta. Bland annat genom övervakningskameror.
– I de djupa bassängerna ska barnen vara simkunniga för att vistas, säger Kerstin. Där den häftiga blå rutschkanan mynnar ut är vattnet 2 meter djupt. Den är mycket uppskattad av de lite äldre barnen.

Aquarena är ett familjebad i dess rätta bemärkelse. Badet tilltalar både vuxna och barn.
– Här finns möjlighet till lite egen vuxentid också. Ett motionspass i simhallen med efterföljande bubbelbad i relaxavdelningen för att sedan gemensamt fika eller äta lunch med övriga familjen, säger Kerstin på Aquarena i Söderhamn och fortsätter:
– Aquarena är en härlig Tillsammans-Upplevelse. Och det är lätt att ta sig hit till Hällåsen, kollektivt eller med bil. Njut av kylan utomhus med lek och bad med lite bibehållen sommarkänsla hos oss på Aquarena.

Läs mer om vår äventyrsdel – Klicka här!