Gör som Astrid – simma dig till att må bra

Två gånger i veckan klockan sju kliver Astrid Wadsten in på Aquarena i Söderhamn. Det har hon gjort i över 30 år. – Det är en lisa för kropp och själ med gemenskapen på badet och den träning motionssimningen ger, säger Astrid. Efteråt känner jag mig lätt som en fjäder. Så härligt.

Gör som Astrid – simma dig till att må bra

Astrid Wadsten gillar att röra på sig. Och har så alltid gjort.
– Jag har säkert motionssimmat i 30 år, säger hon. Ett par gånger i veckan och jag trivs så bra på Aquarena. Känner mig välkommen och personalen ordnar så mycket mysigt för oss med levande ljus på mornarna exempelvis.

Astrids energi går inte att missta sig på. Hon är aktiv och hittar gärna på olika aktiviteter som innefattar rörelse.
– Promenader och cykelturer mår jag bra av, liksom att gå på dans. Men min grundfysik kommer från simningen. 1000 meter blir det varje gång.

Läs mer om alla aktiviteter som pågår i hallen. Bland annat vattengympa!

Simning är en effektiv motionsform som ger både kondition och styrka. Samtidigt är simningen skonsam för muskler, leder, skelett och senor. Arne Hansen badhuschef på Aquarena vet att träningen påverkar kroppen positivt.
– Vatten ger hårdare motstånd än luft, säger han. Hjärtat får jobba och lungorna stärks. Dessutom bränner man fler kalorier än om man promenerar.

Vill du veta mer om våra bassänger? Klicka här!

Astrid är ett bekant ansikte för badhuschefen Arne.

Samtidigt är skaderisken låg eftersom man tränar i horisontellt läge och inte belastar lederna med kroppens hela tyngd.
– Vi har många motionssimmare på badet som upptäckt hur bra man mår av simning, fortsätter Arne. Några väljer att träna tillsammans för att efteråt relaxa i bubbelpoolen och avsluta med en gemensam fika. Andra kommer hit enskilt och träffar bekanta i bassäng och bastu.

Det är underbart att simma

Det är något Astrid kan skriva under på.
– Den sociala gemenskapen har stor betydelse för mig, säger hon. Man känner igen varandra, småpratar lite och har trevligt. Det blir en bra start på dagen.
Arne fyller i:
– Priserna är mycket humana på Aquarena och i ett årskort ingår också tillgång till relaxavdelningens ångbastu och bubbelpooler.

Här kan du läsa mer om våra priser!

Det uppskattar Astrid som gärna då och då avslutar simningen med en skön avslappning med bubblande massage.
– Fast jag brukar också unna mig att sitta i massagestolen i 20 minuter. Där kan jag exempelvis få lite extra massage på underbenen. Ljuvligt.

Den skonsamma träning simning ger gör att de flesta kan simträna. På sin individuella nivå, menar Arne.
– Blir man trött är det enkelt att bara kliva upp och avsluta när det känns nog. Något som inte är lika enkelt när man befinner sig på en skogspromenad exempelvis.

Nu är Astrid pensionär sedan några år. Men också då hon jobbade simtränade hon på mornarna.
– Det är många som kommer till badhuset vid sjutiden, simmar och sticker iväg till jobbet strax efter klockan 8. Jag brukar ta det lite lugnare och njuta en stund till. Det är helt enkelt min grej att motionssimma i den trevliga gemenskapen på Aquarena, avslutar Astrid Wadsten.

Vill du besöka oss? Läs mer om våra öppettider här!