Dags att måla huset?

Våren är i annalkande. Ljuset. Solen. Värmen. Glada människor. Uteserveringar. Och så målning av huset! Våren är högsäsong för utvändig målning. Trycket på målerifirman Hagströms Gruppen är alltid högt så här års.

Dags att måla huset?

-Vintern är lång och man tror att den aldrig tar slut, men så plötsligt kommer den, våren. Och då ska alla som behöver det ha huset målat, säger Per Thor, som har varit anställd målare i hela 35 år hos Hagströms Gruppen.

Per ser fram emot utomhusmålningen. Det är lite som att komma ut på grönbete. Trots att Per har fyllt 65 år väljer han att jobba vidare ett tag till. Han trivs både med jobbet och företaget.Hagströms Gruppen har ett 25-tal medarbetare och är därmed ett av de största måleriföretagen i regionen.

-Yrket som målare passar mig. Det är fritt under ansvar. Jag planerar och sköter det mesta själv. Och hos oss på Hagströms Gruppen är det ordning och reda, vilket både vi anställda och våra kunder tycker är bra, säger Per, samtidigt som han spacklar taket.

Även om målarna på Hagströms Gruppen jobbar på olika ställen och i olika fastigheter har de en go gemenskap som skapar en stark företagskultur.

-Vi har ett gemensamt ställe dit vi samlas på morgonen för att byta om och där vi sedan under dagen samlas för att fika och äta lunch, berättar Per.

Veckans jobb består av att spackla och måla ett källarutrymme hos Botkyrkabyggen, som är största bostadsbolaget i Botkyrka och ägs av Botkyrka kommun och driver en allmännyttig verksamhet. Bolaget äger och förvaltar cirka 10.600 bostäder.

-Jag bedömer att detta jobb kommer att ta tre dagar, säger Per och tittar sig omkring. Sedan tar jag helg.

Bild2

På frågan om han ser fram emot ytterligare 35 år i branschen skrattar han och säger:

-Nä du, nu tar jag ett par månader i taget. Jag håller på så länge jag trivs och orkar.

Hagströms Gruppen målar allt, från husväggar till köksluckor. Och kan idag erbjuda professionell hjälp även med färgsättning och fönsterrenovering.

Företaget har sin bas i Järna men arbetar och tar sig an uppdrag från hela Stor-Stockholm och delar av Sörmland.

Affärsidén är inte revolutionerande. Tvärtom Kvalité, konkurrenskraftiga priser och miljötänkande utgör grunden. Företaget betraktar sig därmed som ett högst normalt måleri. Eller rättare sagt, som ett högst normalt måleri borde vara!

Tveka inte att kontakta oss om du behöver hjälp med måleri!

Hagströms Gruppen AB
Tuna Industriväg 11B, Box 83
153 22 Järna
Telefonnummer: 08-551 784 00
E-post:
info@hgruppen.se
www.hgruppen.se

Logo