Yoump – Hoppglädje för hela familjen, både stora och små

Trampolinparken Yoump ligger högst på många barns önskelista över val av helgaktivitet. Och vi förstår varför. Över 2000 kvadratmeter med studsmattor från golv till tak för alla åldrar. Det är vad som erbjuds i trampolinparken Yoump i Örebro som tagit familjerna med storm. Här kommer nöjet först, träningen får man på köpet.

Yoump – Hoppglädje för hela familjen, både stora och små

Trodde du att en trampolinpark bara passar elitgymnaster, eller inte kan roa andra än barn med en massa överskottsenergi? Då trodde du fel! Här kan alla ha kul, så väl barnfamiljer, kollegor eller vänner för att ha roligt tillsammans. Det finns inga åldersgränser och barn under 3 år går in helt gratis tillsammans med minst en vuxen och ett syskon.

Vi vill inspirera fler till en mer aktiv livsstil genom rolig träning

– Vi vill inspirera fler till en mer aktiv livsstil genom rolig träning, Yoump passar alla i familjen oavsett ålder! När du kommer hit spelar det ingen roll hur mycket kunskap du har, här kan du utvecklas i din egen takt, bara hoppa och ha roligt eller välja att utvecklas och lära dig olika trick, berättar Cordelia Ajemark platschef på Yoump Örebro.

Den Svenska kedjan Yoump startades 2016 och blev då den första trampolinparken i Sverige. Sedan dess har det gått undan och Örebro blev företagets tredje park. I sommar öppnar den åttonde i Stockholm vid Värmdö marknadsplats.

Läs mer: Explore gravity – Våra parker

Den urbana lokalen har trampoliner från vägg till vägg, det finns två typer av trampoliner, en modell som har lite lägre studs för nybörjare och en max air som proffsen använder. Trampolinerna varvas med skumgummihav att landa mjukt i och en stor uppblåsbar kudde. Basket och spökboll är väl dom flesta bekanta med, men här kör du dom på trampolin vilket blir betydligt mycket roligare!
– Vi vill inspirera fler till en mer aktiv livsstil genom rolig träning, Yoump passar alla i familjen oavsett ålder! När du kommer hit spelar det ingen roll hur mycket kunskap du har, här kan du utvecklas i din egen takt, bara hoppa och ha roligt eller välja att utvecklas och lära dig olika trick, berättar Cordelia Ajemark platschef på Yoump Örebro.

Parken har öppet årets alla dagar för fri hoppning, utom på midsommar afton och julafton, med anpassade öppettider på lov- och studiedagar. På loven och runt terminssluten är det extra många hoppare i parken då många fotbollsföreningar, skolklasser och fritids brukar hoppa som grupp och köra 5-kamp. Förutom vanlig frihoppning erbjuder även Yoump barnkalas, föreningsavslutningar, möhippor/svensexor och 5-kamper för företag.

Läs mer: Gruppbokningar

Ytterligare en möjlighet som finns är att hoppa och volta med snowboard eller skidor. De är specialgjorda för att passa trampolinerna och är ett bra komplement till skidbackarna då man kan landa mjukt.
– Det är superkul, perfekt att träna volter och trix inför vintern Det är bara att säga till i receptionen så får du låna utrustningen. Det är ett bra komplement till skidbackarna. Om barnen är här på lovet så kan de dra med föräldrarna hit och hoppa en timme för att bryta av och göra något annat roligt – tillsammans.

Det har öppnat några liknande trampolinkoncept i landet, men det som skiljer Yoump från mängden är servicen. För den som är nyfiken på olika hopptekniker och vågar ge sig på till exempel en bakåtvolt eller trippelvolt finns hela tiden instruktörer på plats i parken och ingen tidsbokning krävs för att få hjälp och instruktioner.
– I stort sätt alla instruktörer har en bakgrund inom gymnastik, trampolin eller parkour. Det roligaste är att se när vuxna och ungdomar upptäcker hur roligt det är och lär sig bemästra något nytt. Det lyser alltid om dom av stolthet!

Vi jobbar aktivt med att minska skärmtid hos barn och ungdomar

Cordelia Ajemark beskriver trampolinparken som en fantastiskt rolig och intensiv motionsform som tränar hela kroppen. Ungdomar sitter i snitt nio timmar om dagen i Sverige, och för barn och ungdomar är aktivitetsnivån oftast som lägst på helgen. Hon är glad att kunna bidra till att fler människor i alla åldrar rör på sig på fritiden och berättar att många som varit på Yoump snart kommer tillbaka med både vänner och familj.
– Vi jobbar aktivt med att minska skärmtid hos barn och ungdomar. Bland annat anordnar vi en tävling varje terminsstart där skolklasser kan tävla om att få komma till oss helt gratis och vi samarbetar med en organisation som heter generation pepp för att motivera för barn till att röra på sig, avslutar Cordelia.

Välkommen till Yoump Örebro