XL-Bygg i Ljusdal satsar på plåt: “Nu finns allt under samma tak”

XL-BYGG i Ljusdal fortsätter att expandera. Den nya satsningen på plåtarbeten ska göra det möjligt för kunderna att hitta allt under samma tak.
– Vi har redan fått många beställningar, säger butikssäljaren Anders Persson.

XL-Bygg i Ljusdal satsar på plåt: “Nu finns allt under samma tak”

Bygghandeln XL-BYGG i Ljusdal har precis börjat erbjuda både proffs och hemmasnickare plåtarbeten. Tanken är att den nya satsningen ska komplettera det befintliga sortimentet.

– Vi gör allt i plåtväg, från tak till fönsterbleck och vindskivor. Vi tillverkar måttspecifikt efter vad kunden vill ha, berättar Anders.

Läs mer om XL BYGG i Ljusdal här – se sortiment i butik och få proffshjälp.

Anders Persson, butikssäljare på XL BYGG i Ljusdal.

Trots att den nya satsningen knappt hunnit starta har de redan fått många jobb. Nu när det är säsong för bland annat fönsterbyten märker Anders att många frågar efter måttbeställda fönsterbleck.

– Jag har klippt plåt senast i dag så det märks att det finns efterfrågan. Sedan är det många som klär garage med plåt invändigt och det har vi ganska många förfrågningar på. Det är kul att det är så pass bra snurr som det är.

XL-BYGG erbjuder även specialplåtar och takplåtar till den som exempelvis ska bygga en friggebod eller lekstuga. Målsättningen är även att de snabbt ska kunna fixa specialbitar som fattas vid byggen och på så sätt hjälpa sina kunder att undvika att fastna i långa leveranstider under byggprocessen.

XL-BYGG vänder sig till både proffs och hemmasnickare. Därför tycker Anders att det är roligt att de nu har möjlighet att erbjuda plåtarbeten utöver sortimentet inom bygg, järnhandel och färg.

– Nu finns allt under samma tak. Vi vill att kunderna bara ska behöva åka till oss och få den helhetslösning som de vill ha, säger Anders.

Läs mer om XL BYGG i Ljusdal här eller besök butiken.

De anställda på XL-BYGG sitter på bred expertis och lång erfarenhet. I butiken finns byggsäljare som hjälper kunderna att rita och räkna på jobb, och säljare som har stor kunskap. För att underlätta för kunderna hjälper de även till med utkörning av materialet.

– Vi vill guida kunderna till rätt produkter och lösningar, så att de känner sig nöjda och trygga när de går härifrån. Dyker det upp något problem så löser vi det, säger Anders.