Låångs El väljer Europas mest sålda märke när firman ska köpa nya transportbilar

För många företagare är transportbilarna ett viktigt verktyg. Fordonen är arbetsredskap som ska ha smarta lösningar, vara trygga på vägen och fungera varje dag, sommar som vinter. Idag är bilarna betydligt bättre och säkrare än för bara några år sedan.
— Det är inte längesedan som i princip alla transportbilar var skramliga och hade usel säkerhet, men så ser det inte ut längre, säger Joel Låång, som inom kort ska beställa flera nya transportbilar till den egna firman.
  • 1/2

    Låångs El väljer Europas mest sålda märke när firman ska köpa nya transportbilar

  • 2/2

    Låångs El väljer Europas mest sålda märke när firman ska köpa nya transportbilar

På senare år har transportbilar blivit mer och mer lika personbilar. Idag är komfort, smarta funktioner och säkerhet lika självklara saker för den som letar transportbil som för den som ska köpa personbil.

Joel Låång, som driver företaget Låångs el i Gävle, ska snart beställa flera nya transportbilar till firman. I dag har han fem anställda som alla har sitt eget arbetsfordon.
— Vi ska byta ut alla bilar i företaget nu. Vi har haft en Ford Transit Custom i några månader, som ett test. Den visade sig vara perfekt för oss, så det kommer bli ett antal till likadana.

Inget lämnades åt slumpen
Inför köpet har Joel har valt att undersöka marknaden noga och det är inte så konstigt. Det är en stor investering och dessutom är bilarna avgörande för att firman ska rulla på, bokstavligt talat. Varje dag gör Joel och hans medarbetare många resor i och kring Gävle.
— Det är framförallt service och installationer hos privatkunder vi jobbar med, så det blir många resor. Bilarna är en väldigt viktiga för oss, de måste fungera för att vi ska kunna göra vårat jobb helt enkelt, säger Joel.

De har gett oss bra service, det har absolut spelat in i valet av bil

Att valet föll på Ford berodde delvis på att Joel fick en bra känsla för återförsäljaren. Att allt från kontakten med säljarna till finansieringen av bilarna fungerat bra har varit viktigt i beslutsprocessen berättar han.
— De har gett oss bra service, det har absolut spelat in i valet av bil. Att de inger förtroende, har bra service och är kunniga är faktiskt lika viktigt som att själva bilen är bra, säger Joel.

Det ska bara fungera
Simon Green är vd på Wikmans Bil i Gävle, den återförsäljare som Joel valt att köpa sina transportbilar från. Han är väl medveten om hur viktiga transportbilarna är för kunderna.
— Transportbilarna är både verktyg och en del av arbetsmiljön för våra kunder, så de måste fungera på alla plan, säger Simon Green på Wikmans Bil i Gävle.

Läs mer: Wikmans Bils utbud av transportbilar

Wikmans Bil har funnits ända sedan 1960-talet. För många i gävletrakten är nog företaget närmast synonymt med tillverkaren Ford.
— Vi har ju sålt Ford i över 60 år, så det är klart att många förknippar oss med just det märket. Vi säljer även Mercedes, men när det kommer till transportbilar är det Ford som gäller för oss. Ford är det mest sålda transportbilsmärket i Europa av en anledning, konstaterar Simon.

Gävleborgs enda Ford Transit Center
På senare år har Wikmans Bil lagt extra fokus på transportbilskunderna.
Satsningen har resulterat i att de nu är ett licensierat Ford Transit Center, vilket är Fords stora transportbilssatstning.
— Vi måste uppfylla en del krav för att få vara ett Ford Transit Center. Bland annat ska vi ha specialutbildade säljare, fria lånebilar och bättre öppettider, även i verkstaden. Vi har uppfyllt kraven och nu är vi det enda Ford Transit Center som finns i hela Gävleborg, berättar Simon och fortsätter:

— För oss passar Fords krav perfekt ihop med vår egen ambition. Vi vill erbjuda en bra helhetslösning med bra service och rätt priser. Att köpa en transportbil är att investera i sitt företag, så alla delar måste fungera, från rådgivning och finansiering till dagligt användande och service. För kunden ska det bara fungera, konstaterar Simon Green.

Läs mer: Hitta din nästa transportbil från Ford här

Joels tips till dig som ska köpa transportbil

  • Välj rätt bil för ändamålet. Funktioner och storlek ska passa verksamheten.
  • Anpassa bilen efter användaren. Låt de anställda välja inredning, det är deras arbetsmiljö.
  • Välj en återförsäljare som har bra service och som du känner förtroende för.