Rutigt, detaljer och jeans är hetast i höstmodet

Höstens mode bjuder på nykänsla. Både på herr- och damsidan.
– Vi ser mycket preppy, alltså avspänt classic med spännande accenter i modebilden, säger Jan Wallin på 60-årsfirande modebutiken Wason i Sala. Detaljer som gör din outfit personlig.

FIRAR 60 ÅR. – Det är ovanligt med fristående modebutiker som har funnits i så många år och det vill vi nu fira tillsammans mer kunderna. Tack för ert förtroende, säger Ulf, Jan, Sari och Renate på Wason i Sala.

– Den snygga rutiga trenden håller i sig i dammodet, fortsätter Jan. Både i kläder och accessoarer. Och den utvecklas också med fler grafiska mönster på toppar och skjortor. Jättesnyggt till den rakare siluett på byxor som vi börjar se alltmer.

Rakare byxor är alltså högaktuellt i höst.
– Looken är classic med vida byxor i olika längd i grått eller svart. Fint att kombinera med höstens gosiga tröjor. I chenille för en mer sportig stil eller med en ullblandning för den lite mer eleganta siluetten. Aktuella accentfärger är rött eller lejongult.

Också jeansen står på trendlistans topp. Som alltid.
– Det är lika snyggt med en skjorta till jeans som en mjuk tröja, säger Jan. Wasons breda urval av jeans är unikt. På damsidan har vi märkesjeans men också andra jeans med olika passform. Något som vi märker uppskattas av kunderna.

I höstens herrmode handlar det också om accenter och personlig attityd.
– Handskar, strumpor i färg eller mönster, bälten och snusnäsdukar är viktiga detaljer på herrsidan. Precis som den matchande scarfen till höstens statement: En ullrock i tuff design, gärna med ståkrage.

Få koll på det senaste modet – Besök vår Facebook!

Även i herrmodet är det avspänt classic som gäller.
– Blåjeans tillsammans med höstens nya småmönstrade skjortor ger en clean look. Kombinationen blått/brunt är kanonsnyggt. Liksom blått/vin. Stretchiga chinos i blått eller beige är ett snyggt alternativ till blåjeansen.

Överlag gäller småmönstrat på herrskjortorna. Geometriska mönster eller blommigt.
– Det finns en tydlig inspiration från -70-talets mönsterbilder i blått, brunt, grönt och vin. Herrmodet blir alltmer intressant tycker jag.

I år firar vi 60 år i Sala

Jan Wallin vet för han har på nära håll följt utvecklingen i modet. Sedan 1989 driver han Wason tillsammans med sin bror Ulf.
– Det var pappa och hans bror som startade butiken Wason 1958. Det är 60-år sedan nu och vi är glada för att fortfarande vara en fristående modebutik lokalt i Sala. Utan att vara bundna av kedjornas inköp och urval.

Många år har passerat, men Wason är fortfarande en stolt leverantör av mode till Salas invånare.

Han fortsätter:
– Vi är mycket noga med att inte låta oss styras av andra än våra kunder i våra inköp. Och vi vill därför inte vara en del av en kedja där många kläder köps in med fokus på att fungera i hela Europa, på Tysklandsmarknaden eller i Baltikum.

Något som kunderna uppenbarligen uppskattat under Wasons 60 år i branschen.
– Renate, Sari, Ulf och jag följer modet absolut. Det sker lite per automatik när man har jobbat 30 år i branschen. Vårt viktigaste fokus därutöver är att intressera oss för människan bakom kläderna. Att ge den service kunder efterfrågar och med vår kunskap hjälpa till.

Wasons läge centralt i Sala gör butiken lättillgänglig.
– Det är enkelt att slinka in en stund här och i lugn och ro kika runt. Hos oss har du alla möjligheter att hitta din unika stil. Och vi hjälper dig gärna, avslutar Jan Wallin på Wason i Sala.