VVS-Huset Grönbergs Rör firar 30 år

Det har gått 30 år sedan Anders Grönberg startade VVS-Huset Grönbergs Rör i en bod på baksidan av huset i Arboga. Men det dröjde inte länge förrän ryktet spred sig om hans firma. Idag har bolaget 12 anställda – och fortsätter att växa.

VVS-Huset Grönbergs Rör firar 30 år

VVS-Huset Grönbergs Rör har varit med om en spännande resa sedan starten 1988. Anders Grönberg, vd, berättar att det har varit både roligt och spännande se företaget växa och utvecklas.
– Jag arbetade inom VVS-branschen i tio år innan jag bestämde mig för att starta eget. Jag ville skapa något eget och pröva på att driva ett företag. VVS-Huset Grönbergs Rör föddes i en bod på baksidan av huset och jag fick en riktigt bra start. Det tog bara några månader innan jag flyttade till en större lokal i stan, säger han.

”Det är viktigt för oss att följa med i digitaliseringen”

Men han har inte varit ensam om att lyfta fram och skapa ett stabilt företag. 1989 tog han in Peter som rörmokarlärling och han arbetar fortfarande kvar, men som arbetsledare. Anders Grönberg vill samtidigt passa på att hylla sin fru som har hjälpt honom med ekonomi och administration sedan starten.
– Hon är en klippa och arbetar heltid i bolaget sedan några år tillbaka. Vi är ett familjeföretag och min äldsta son David kommer så småningom att ta över verksamheten. Han är både innovativ, idérik – och vill följa med i utvecklingen, säger han.

Läs mer om oss på vår hemsida

Grönbergs Rör gräver och installerar även avlopp och fiber, såväl som pooler och spa.

Deras son Niklas arbetar också i företaget. Han är ansvarig för alla arbeten som utförs med grävmaskin. Grönbergs Rör har nämligen utökat sina tjänster genom åren och fokuserar inte enbart på VVS-uppdrag. Det innefattar bland annat försäljning av pooler som de själva gräver ner och installerar, avlopp, fiber och försäljning av spa.

– Vi är även återförsäljare av Biovac minireningsverk för enskilda avloppsanläggningar. Men våra vanligaste arbetsområden är stambyten, badrumsrenoveringar, energioptimeringar, installation av värmepumpar och fjärrvärme, säger Anders Grönberg.

Idag har VVS-Huset Grönbergs Rör 12 anställda, men de tackar inte nej till duktiga rörmokare som är intresserade av att arbeta i familjeföretaget.

Han förklarar att de alltid strävar efter att höja kvalitén och kompetensen i bolaget. Alla anställda har dessutom den behörighet som krävs i branschen och de vidareutbildar sig regelbundet.
– Sedan 2012 är vi bland annat auktoriserade inom Säker Vatten. Det är ett regelverk framtaget av och för branschens aktörer. Syftet är att minska riskerna för vattenskador, spridning av legionella, brännskador och förgiftning, säger Anders Grönberg och berättar att han ser positivt på framtiden.

Läs mer om vilka tjänster vi utför på vår hemsida

”Vi tar både stora och små uppdrag”

Jag ser fram emot att få se VVS-Huset Grönbergs Rör fortsätta att växa och utvecklas den dag jag bestämmer mig för att lämna över ansvaret, avslutar han.