Här finns bemanningslösningarna med erfaret folk som trivs att jobba

Några timmar varje vecka jobbar Maj-Lis som ekonomiansvarig på Ekonomiljus i Södertälje.
– Veteranpoolens bemanningslösning är precis så flexibel som vi önskar, säger Thomas Lönn delägare på Ekonomiljus. Maj-Lis arbetstid är flexibel. Hon jobbar endast när det behövs och styr sin arbetstid själv.

DE BÄSTA. Kompetens, erfarenhet och arbetsglädje kännetecknar den arbetskraft som Veteranpoolen i Södertälje förmedlar till företag och institutioner.

– Nej inte vill jag sitta overksam på jobbet, säger Maj-Lis. Då njuter jag hellre av mitt pensionärsliv på golfbanan. Men arbeta vill jag gärna.

Maj-Lis är anställd av Veteranpoolen i Södertälje. Ett företag som kännetecknas av erfaren, flexibel och pålitlig arbetskraft. Och människor som verkligen gillar att jobba.
– Jag har prövat på att vara arbetsfri pensionär i några år, men trivdes inte med det, fortsätter Maj-Lis. Jag tycker om att arbeta och trivs med att själv kunna styra fritid och arbetstid.

På Ekonomiljus styr hon helt sin arbetstid. Bara jobbet blir gjort och hon brukar arbeta ett tiotal timmar i veckan.
– Med min pension i botten så fungerar det bra för mig. Så jag kan vara så flexibel som företaget önskar.

Vill du precis som Maj-Lis jobba tillsammans med oss? Klicka här.

Thomas på Ekonomiljus instämmer.
– För oss hade alternativet varit att lägga ut uppdraget externt. Men vi känner oss mer bekväma med att ha den ekonomiska hanteringen in house.

Bemanning gällande kontor- och ekonomifunktioner är efterfrågade av företag idag.  Ofta för att klara toppar och ersätta sjukfrånvaro. Men också för att addera en service som lösning på det som inte alltid fungerar på ett kontor.
– Nyligen bemannade vi med morgonvärdar till ett arkitektkontor. Värdar som några timmar varje förmiddag serverar frukost till kontorets anställda, berättar Karin Lindvall som driver Veteranpoolen tillsammans med Kristin Bladh Ström.

Men också annan arbetskraft efterfrågas.
– Det kan handla om allt från att kapa toppar några timmar till att planera och genomföra en utbildning på yrkeshögskolenivå. Kompetensen i Veteranpoolen är riktigt bred.

Vi löser de bemanningsfrågor som uppstår i företag och organisationer

Och den bemanning som inte Veteranpoolen kan tillhandahålla direkt brukar kunna lösa sig efter ett tag. Som armeringsritaren.
– Vi sökte och efter några månader kunde vi förmedla den kompetensen, säger Karin och fortsätter:
– Det händer ofta att våra företagskunder blir överraskade. Det är ovanligt i branschen att kunna erbjuda timanställningar. Men det kan vi.

Vill du som företagare anlita erfaren och kunnig personal? Klicka här.

Karin igen:
– Aha går det att anlita fastighetsservice bara för några timmar, var det någon bostadsrättsförening som förvånat uttryckte i telefonen alldeles nyligen.

ENBART DEN TID SOM BEHÖVS. – Våra anställda jobbar också på timtid, säger Karin Lindvall på Veteranpoolen i Södertälje. Inte enbart på hel- eller halvtidstjänster.

Karin och Kristin på Veteranpoolen är erfarna rekryterare. Också genom tidigare yrkeserfarenheter.
– Personerna vi rekryterar är kunniga och pålitliga människor som verkligen vill jobba. De kan sin sak och är dessutom socialt kompetenta. Plus att de går till jobbet för att de känner entusiasm och glädje inför att jobba.

Maj-Lis känner igen sig i beskrivningen.
– Inom mitt område – ekonomi – händer det ju hela tiden nya saker. Men det är bara intressant att lära sig nytt, avslutar Maj-Lis Wallström ekonomiansvarig på Ekonomiljus och anställd av Veteranpoolen i Södertälje.

Om Veteranpoolen

Funnits i Södertälje sedan 2009
Drivs av Karin Lindvall och Kristin Bladh Ström

Drygt 300 veteraner är inskrivna.

Verkar i Södertälje, Nykvarn, Salem, Botkyrka och Huddinge

Motto: Erfaren, flexibel och pålitlig bemanning