Veteranpoolen växlar upp i Gävle

Marcus Timan är namnet på den nya franchisetagaren för Veteranpoolen Gävle. Marcus Timan har tidigare varit Filmstadschef i Gävle och även drivit Tönnebro värdshus. Nu lämnar han sin senaste tjänst som försäljningschef på Alloffice för ett nätverk med kompetenta och pigga veteraner och skickliga företagare. Något han ser väldigt mycket fram emot.
– Jag gillar Veteranpoolens affärsidé där vi kan erbjuda motiverade och yrkesstolta pensionärer som kan hjälpa dig med både stort och smått, säger Marcus Timan.

Veteranpoolen växlar upp i Gävle

Marcus på Veteranpoolen i Gävle

Marcus Timan tog över kontoret den 1 mars. Han har redan planer för hur han ska utveckla och underhålla relationer med veteraner såväl som privat- och företagskunder. I dagsläget finns ca 100 aktiva veteraner men redan under våren hoppas Marcus Timan att anställa 50 till.  Han beskriver att han brinner för försäljning och att få hjälpa kunder med sina önskemål.
– Jag lärde mig tidigt i min jobbkarriär att alltid sträva efter att överträffa kundens förväntningar. Efterfrågan på veteraner i Gävletrakten är stor, och den vill vi med marginal kunna möta. Vi har många privata kunder men förhoppningen är att vi under året ska jobba mycket närmare företagssidan, där vi ser stora möjligheter att hjälpa till exempel bostadsrättsföreningar, säger Marcus Timan.

De som söker sig till oss är starka, pigga och vill jobba mer och bidra i samhället. De är yrkesstolta och kan sin profession efter många års yrkesliv.

I dagsläget har Veteranpoolen Gävle redan flera uppdrag för veteraner som jobbar extra på företag, som till exempel ekonomer och fastighetsskötare men också lärare.
– Eftersom vi varken har startavgifter eller bindningstider blir det väldigt enkelt att testa oss om man behöver hjälp bara några timmar eller då och då. Fördelen är att våra veteraner kan vara snabbt på plats vid till exempel sjukdom eller arbetstoppar.

Bara för att man nått pensionsåldern betyder det inte att man är oattraktiv på arbetsmarknaden.

Att gå i pension kan för många vara en stor utmaning i livet. Forskning visar att många vill fortsätta jobba, fast under mer flexibla former och inte på heltid. Idag beräknas cirka 500 000 svenskar kombinera jobb och pension. Hos Veteranpoolen Gävle kan man skriva in sig när man är avtals- eller ålderspensionär och intresserad av att jobba lite extra. Man får sedan själv styra i vilken omfattning man önskar jobba.
– De som söker sig till oss är starka, pigga och vill jobba mer och bidra i samhället. De är yrkesstolta och kan sin profession efter många års yrkesliv. Det är härligt att se och jag ser mycket fram emot vad som komma skall, säger Marcus Timan.

Vill du veta mer om våra erbjudanden eller vill du bli veteran? Kontakta Veteranpoolen Gävle

Om Veteranpoolen

Veteranpoolen är ett bemanningsföretag som hjälper dig med hem, hantverk, trädgård och omsorg men även bemanning och entreprenad. Det kan handla om flytthjälp, storstädning, snickeri, måleri, trädgårdsskötsel som gräsklippning eller trädbeskärning. Veteranpoolen startade i Kungsbacka 2007 och är ett bemanningsföretag som är anslutet till arbetgivarorganisationen Almega. Företaget drivs i franchiseform av lokala företagare, men ägs av Homemaid AB. 2017 omsatte Veteranpoolen 220,7 miljoner kronor och hade ett resultat efter finansnetto på 19,7 miljoner.