En guldgruva för företag

Verksamt.se är en etablerad webbplats som drivs av olika myndigheter som vill underlätta för företagare över hela Sverige. Sidan finns även i en regional upplaga, där alla som bor i Örebroregionen kan få en samlad bild över länets stöd samt aktuella händelser för de som driver – eller vill starta företag.

Har du en företagsidé som du vill förverkliga? Då kan verksamt.se hjälpa dig.

Johan Södergren, utvecklingsledare på Region Örebro län.

Johan Södergren arbetar som utvecklingsledare på Region Örebro län med ansvar för den regionala verksamhetssidan. Han vill förenkla vardagen för länets entreprenörer och kallar deras sida på sajten för en guldgruva av information.
– Oavsett om du funderar på att starta företag, eller redan driver och vill utveckla ditt bolag, finner du rätt hjälp med finansiering och kostnadsfri rådgivning. Du kan även bland annat räkna ut din skatt, anmäla ändringar – eller få vägledning om du vill anställa personal, säger han.

Många känner inte till att verksamt.se har en sida för Örebroregionen

verksamt.se samlar Bolagsverket, Arbetsförmedlingen, Skatteverket och Tillväxtverket information och en rad tjänster. Örebro län har valt att satsa på en matchningstjänst som bara riktar sig till företagare i området. De matchar dina behov som blivande, eller befintlig företagare med rådgivare i regionen. Du kan också välja att lista alla organisationer som finns registrerade i verktyget och själv gå in och läsa om dem för att hitta rätt hjälp.
– Mitt råd till alla företagare i länet är att nyttja sidan så ofta som möjligt. Förutom information om till exempel finansiering, företagsstöd, riskkapital så finns det en kalender där alla aktörer i Örebro län lägger in sina aktiviteter. Det kan handla om allt från nätverksträffar, utbildningstillfällen eller lediga lokaler, säger Johan.

Läs mer i vår kalender här!

Region Örebro län har även samlat alla exportfrämjande aktörer i ett Regionalt Exportcenter för att enklare kunna hjälpa företagare i Örebro län att skapa lyckade affärer utomlands. Det handlar bland annat om individuell affärscoachning och aktörer som kopplar ihop företag med människor både i Sverige och utomlands som kan hjälpa deras bolag att växa.
– Det känns jätteroligt och jag hoppas att fler företagare hittar till oss. Just nu fokuserar vi bland annat på att nå ut till fler företagare som vill göra affärer utomlands. På verksamt finns mycket god hjälp att få, säger Johan Södergren.

Här har vi samlat en lista med våra samarbetspartners som kan hjälpa dig och ditt företag.