Så blir den omfattande upprustningen av Vasagatan och Stora gatan

Västerås stad, i samarbete med flera lokala aktörer, genomför en omfattande upprustning av stadens centrum. Nu ligger fokus på ombyggnation och uppfräschning av Vasagatan och Stora gatan.

Lyftet av Västerås city fortsätter. Det blir ett bättre och mer tillgängligt city.

Projekt Kraftsamling för Västerås City pågår för fullt och nästa etapp innefattar renovering och underhåll av Vasagatan och Stora gatan. Arbetet kommer att pågå mellan den 12 april och den 4 juli.

Det är flera arbeten som skall utföras, främst gäller det underhåll av fjärrvärme, olika ledningar och markvärme. I samband med att man genomför dessa arbeten kommer man även att förbättra ytskikten på gatorna. Trottoarer ska rätas upp och anpassas, så att butiker och verksamheter blir lättillgängliga för alla. Det blir också bättre tillgänglighet vid busshållplatsen och varannan soffa får arm- och ryggstöd. Efter avslutat arbete kommer detta att ge ett mer trevligt och lättframkomligt centrum, där gatorna alltid är snö- och isfria oavsett väderlek. Tanken är att intrycket skall bli enhetligt med den redan uppfräschade Vasagatan.

Här hittar du all information om datum och avstängningar

Under de aktuella veckorna blir det en del avstängningar i trafiken. Vasagatan kommer att stängas av för all fordonstrafik mellan Munkgatan och Igor. Igors parkeringshus kommer dock att vara öppet. Även på Stora gatan kommer det vara avstängt för fordonstrafik, undantaget är leveranser av olika slag. Även busstrafiken kommer att ledas om. För gång- och och cykeltrafikanter råder inga avstängningar, men man kan komma att behöva anpassa sig i viss mån runt vissa arbetsområden.

Ombyggnationerna kan komma att påverka Västeråsborna en del, men förhoppningen från projektledningen är att störningarna och omaket skall bli så litet som möjligt. Med tanke på de förbättringar som arbetet medför hoppas man att de påverkade skall ha överseende med dessa tillfälliga besvärligheter.

Har du frågor eller funderingar om specifika arbetsområden går det bra att kontakta de ansvariga. På Västerås stads hemsida vasteras.se hittar du mer information och kan anmäla dig för mejl-utskick innehållande aktuella uppdateringar om projektet.

Läs mer om Västerås Citysamverkan och hitta kontaktinformation här

Fakta – projektet Kraftsamling

Upprustningen av Stora gatan är en del av projektet Kraftsamling för Västerås City.
Projektet är ett samverkansprojekt mellan ett flertal aktörer med syfte att utveckla centrala Västerås och citykärnan. Målet är att säkerställa att Västerås har Sveriges bästa city. Centrumet skall kännetecknas av harmoni, tillgänglighet och positivitet. Här säger vi inte nej, centrumet skall inte bara fortleva – det ska utvecklas och expandera!