Varuhuset som har nästan allt – populärt utflyktsmål i Närke

Med 4000 kvadratmeter butiksyta och ett enormt sortiment är Varuhuset i Rönneshytta unikt. Så unikt att många reser hit bara för själva upplevelsen. – Ja, det har blivit ett populärt utflyktsmål. Vi har ett väldigt stort utbud och vi har det mesta i lager. Det du inte hittar i stan hittar du ofta hos oss, säger Mikael Johansson på Varuhuset i Rönneshytta.

Varuhuset som har nästan allt – populärt utflyktsmål i Närke

Trädgårdsmöbler, snickerimaskiner, vitvaror, cyklar, presenter, leksaker, fritid, jakt och fiske. Det är bara lite av allt det du hittar hos Varuhuset i Rönneshytta, varuhuset som dessutom har egen matbutik, bensinstation, serviceverkstad och hotell för robotgräsklippare. Frågan är om det finns något motsvarande i hela landet.

Stort utbud och förmånliga priser

De har det mesta, men de har inte vad som helst. Ett signum för hela varuhuset är att det är kvalitetsprodukter som gäller.

– Vi säljer bara produkter av bra märken, kunderna ska kunna hitta bra kvalitet till förmånliga priser. Vi väljer noga ut ett sortiment som vi vet är bra, berättar Mikael Johansson.

Se vårt utbud på vår hemsida

När man kommer med bil och ser varuhuset från vägen ser det faktiskt inte så överdrivet stort ut, men stort är det. Butiksytan är på hela 4000 kvadratmeter fördelat på tre våningar inklusive en dedikerad utemarknad med såväl cyklar och trädgårdsmaskiner som utemöbler.

Även om kvalitet och bra service kommer i första hand så satsar Mikael och hans medarbetare också på att hålla konkurrenskraftiga priser.

– Vi har samma priser som nätbutikerna i de flesta fall. Även om priset förstås är viktigt, så vet vi att kunderna tycker det är ett stort värde i att få med sig det de köpt hem direkt och slippa vänta på ett paket på posten, säger Mikael.

Kan det de säljer

Många i personalen har arbetat länge på Varuhuset i Rönneshytta, så kompetensen och erfarenheten är hög.

–  Varje avdelning har erfaren personal som kan produkterna. Kunderna uppskattar att kunna få svar och råd direkt på plats i butiken och hjälp att köpa rätt vara, säger Mikael.

Elcykel en storsäljare

”Provar du en elcykel är du såld”

Trädgårdsmaskiner och utemöbler är några av de produkter som säljer bäst så här års. Men den produkt som utmärker sig mest är elcykeln.

– Provar du en elcykel är du såld, en kort tur och kunden kommer tillbaka med ett leende på läpparna och vill genast ha en, berättar Mikael.

Elcyklar har Varuhuset i Rönneshytta sålt länge, men det är på senare år som efterfrågan exploderat.

Missa inget: Följ vår facebook

– På senare år har många fattat den roliga upplevelsen och nyttan med en elcykel. Elcykeln blev årets julklapp och nu får man ju dessutom hela 25 % av priset tillbaka genom statens elcykelpremie när man köper en ny elcykel. Årets försäljning kommer minst att fördubblas jämfört med tidigare år, säger Mikael.

De elcyklar som Mikael och hans medarbetare säljer är av kända märken och av god kvalitet.

– Vi har valt märken och modeller som säljer bra och som har blivit bäst-i-test flera år i rad, så kunden får en bra cykel som kommer ge nytta och glädje lång tid framöver, säger Mikael.

– Vi har alla tänkbara varianter av cyklar. Det som säljer bra är mountainbike där

utvecklingen har varit stor senaste tiden och många vill ut i naturen. Alla cyklar vi säljer har vi monterat och testat, så du får med dig en fungerande cykel hem, berättar Mikael.

”Vi har Örebro läns bredaste trädgårdsmöbelsortiment”

Trädgårdsmöbler

Den som letar nya utemöbler bör verkligen se till att göra ett besök hos Mikael och hans medarbetare, oavsett vad du letar är chansen stor att du hittar det här.

– Vi har Örebro läns bredaste trädgårdsmöbelsortiment och Sveriges ledande varumärke Brafab. Här

finns nåt för alla smaker, allt från plast och furu till de hetaste nyheterna, säger Mikael.

Egen verkstad och robothotell

Robotgräsklippare och andra trädgårdsmaskiner du kan behöva hittar du också här.

Vi håller oss till kända märken av bra kvalitet. Husqvarna Automower har vi sålt under lång tid och har stor erfarenhet av. Vi har sålt flest robotklippare i Örebro län sedan starten. Husqvarna är världsledande inom det området och vi har sålt och installerat enorma mängder, säger Mikael.

”Vi hjälper kunder med installation och att få allt att fungera”

 

Mikael berättar att de erbjuder fullservice för de kunder som väljer att skaffa en robotgräsklippare.

– Det är praktiska maskiner som bara ska fungera och göra sitt jobb. Vi hjälper kunder med installation och att få allt att fungera. Sen servar vi maskinerna och den som vill kan förvara sin robotklippare här på vårt robothotell. Då hämtar man bara ut den när våren kommer och då är den servad och klar, redo för en ny säsong, berättar Mikael.

Det finns även en auktoriserad serviceverkstad på Varuhuset i Rönneshytta.

– Vi servar allt, det är bara att komma in, oavsett om du har köpt hos oss eller någon annanstans. Framförallt är vi kanske kända för att vi har ett väldigt stort lager av reservdelar till alla stora varumärken, säger Mikael.

Ett spännande utflyktsmål

Att det verkligen är något unikt med Varuhuset i Rönneshytta blir uppenbart när Mikael berättar att många kommer resande bara för att uppleva atmosfären och det unika utbudet. Faktum är att många har det ovanliga varuhuset som utflyktsmål.

Håll dig uppdaterad: Besök vår instagram

– Varuhuset har blivit ett begrepp för flera generationer av kunder i Närke. Det är många som kommer hit bara för att det är en upplevelse i sig att besöka oss, det är jättekul såklart. Jag tror inte det bara beror på att vi har gratis fika, det är nog mer atmosfären och det oväntat stora utbudet som lockar många, säger Mikael.

Fakta

Varuhuset i Rönneshytta har rötter som går ända tillbaka till 1877. Genom åren verksamheten transformerats till det stora varuhus det är idag. Med ett utbud som, bland mycket annat, inkluderar sport och fritid, jakt och fiske, trädgårdsmöbler och trädgårdsmaskiner och livsmedel, är Varuhuset i Rönneshytta unikt i sitt slag.