Därför ska du använda mönstrad betong: “Många fördelar och oändliga möjligheter”

Allt fler har fått upp ögonen för mönstrad betong. Ett praktiskt alternativ för den som vill slippa rensa ogräs på garageuppfarten.
– Mönstrad betong ger oändliga möjligheter att skapa allt från uteplatser till torg, säger Oscar Östman på Varggropens Bygg.

Oscar Östman startade Varggropens bygg tillsammans med sin far 2010.

Oscar och hans far startade familjeföretaget Varggropens Bygg i Borlänge 2010. I starten gjorde de olika typer av markjobb, men 2012 kom de i kontakt med mönstrad betong för första gången och förstod materialets alla fördelar.

– Vi såg en stor potential i den mönstrade betongen. Det är i stort sett ett underhållsfritt alternativ att använda på garageuppfarter och uteplatser men det passar även bra att använda i refuger och rondeller. Du slipper de underhållskostnader som du exempelvis har med plattor, säger delägaren Oscar på Varggropens Bygg.

Mönstrad betong har oändliga möjligheter – bara fantasin sätter gränser.

I dag har Varggropens Bygg arbetat med mönstrad betong i över tio år och gjort otaliga mönster på uteplatser, gångar, uppfarter och torg. Oscar berättar att materialet ger oändliga möjligheter och att det i princip endast är fantasin som sätter gränser. Ett unikt projekt som Varggropens Bygg har gjort är det snöfria torget på Romme Alpin. Där har de gjutit ett 2500 kvadratmeter stort område i mönstrad betong.

– Vi är jättestolta över torget på Romme Alpin. Många av våra kunder brukar åka dit och titta på hur vi gjort och på vilka mönster vi använt.

Jämför man betong och plattor så är fördelarna med betong att du slipper tjälskjutning, hjulspår och framför allt ogräset mellan plattorna

Eftersom Romme Alpin i princip står orört under sommaren passade valet av betong verksamheten bra. Materialet kräver inte något underhåll och det är just de underhållsfria fördelarna med mönstrad betong som tilltalar många.

– Jämför man betong och plattor så är fördelarna med betong att du slipper tjälskjutning, hjulspår och framför allt ogräset mellan plattorna. Det gör att du i stället kan lägga tid på familj, hus och den övriga trädgården.

Då kan du välja mönstrad betong – läs mer och se exempel hos Varggropens bygg

På det snöfria torget på Romme Alpin har Varggropens bygg gjutit ett 2500 kvadratmeter stort område i mönstrad betong.

Betong är även ett hållbart alternativ, det är någonting som du gör en gång och sedan är det bestående i minst trettio år. Det är framför allt det bestående resultatet och materialets fördelar som Oscar tycker är så givande att arbeta med.

– Det är roligt att få möjlighet att arbeta med en produkt som man tror på. Vi strävar alltid efter att kunderna ska känna sig nöjda. Vi vill att de ska ha känslan av att: ”Nu har vi gjort det här en gång för alla” och att resultatet är bestående och bra.

Förutom mönstrad betong säljer och servar Varggropens Bygg minireningsverk från Biovac. De gör också andra typer av mark- och grundarbeten till både företag och privatpersoner, bland annat laddstolpar åt företaget E-Mobility.

– Vi är ett nytänkande företag som försöker ligga lite i framkant i vad vi håller på med. Vi vill bidra till att skapa hållbara lösningar för personer och företag, säger Oscar.