Skönt att vara sin egen chef

Många drömmer om att starta eget företag. Ett sätt är att köpa ett befintligt, etablerat och välrenommerat företag i en bransch som man har erfarenhet och kunskap om. Precis så gjorde Peter Hansson och Kim Järlhammar.

Skönt att vara sin egen chef

– Jag har inte ångrat det en sekund att jag köpte in mig på GL Tvättstugeservice AB, säger Peter Hansson utan omsvep. Jag gillar att vara min egen chef samtidigt som jag nu får vara ute på jobb och träffa folk.

Det är tidig morgon på Stångholmsbacken 37 i Skärholmen. Klockan är sex på morgonen när Peter och Kim stiger in i sina lokaler för att påbörja en ny arbetsdag.

– Vi brukar samlas hela gänget vid halv sju för att gå igenom de arbeten vi håller på med och vad som är på agendan för dagen, förklarar Peter. Och fortsätter:

– Vi vill ju komma iväg tidigt så vi slipper värsta trafiken.

Leverans och installation av tvättmaskiner, torkskåp och torkutrustning

GL Tvättstugeservice är helt inriktat på så kallade professionella tvättstugor, det vill säga tvättstugor för bostadsrättsföreningar och privata- och kommunala hyresvärdar.

– Vi tillhandahåller samt utför leverans och installation av tvättmaskiner, torkskåp och torkutrustning. Självklart renoverar vi även tvättstugor, berättar Kim, som trots sin unga ålder, 28 år, har lång erfarenhet av att montera och serva tvättmaskiner. Han började direkt efter gymnasiet.

Peter har en bakgrund som först servicetekniker och sedan säljare för Electrolux. På den tiden hade Peter GL Tvättstugeservice som kunder. Han hade god relation med förra ägaren och när denne närmade sig pensionen frågade Peter honom om han kunde tänka sig att sälja sitt företag till honom. Och på den vägen är det.

– Det var 2011 och efter ett par år kände jag att jag ville ta in en kompanjon. Jag kände till Kim och vi kompletterar varandra oerhört bra. Så förra året gick Kim in som delägare, berättar han.

Konkurrenskraftiga och kompetenta

GL Tvättstugeservice har valt att endast jobba med produkter från Electrolux, som är marknadsledande och har de mest prisvärda produkterna om man ser över tid. GL Tvättstugeservice är exklusiv partner till Electrolux.

– Eftersom vi har valt att nischa in oss på tvättstugor för bostadsrättsföreningar och privata- och kommunala hyresvärdar och endast jobbar med produkter från Electrolux har vi under årens lopp blivit kända för den kvalitet som vi levererar, säger Kim.

– Och gör man samma sak hela tiden, varje dag, ja, då blir det bra och kunder blir nöjda, flikar Peter in nöjt, innan det är dags att ge sig ut för dagens arbete.

Välkommen att höra av dig Du med!

www.gltvatt.com

Stångholmsbacken 37, 127 40 Skärholmen
Tel: 08-646 90 27, Fax: 08-708 74 35

E-post: info@gltvatt.com

Peter Hansson
peter.hansson@gltvatt.com
070-6126320

Kim Järlhammar
kim.jarlhammar@gltvatt.com
070-6126310