Youtube-profiler på stor turné – här är allt du behöver veta inför Tubecon

Under hösten turnérar Tubecon i Sverige. För de allra flesta kanske det är självklart vad som händer – men för den som inte har saken lika klart framför sig så har vi satt ihop en guide inför eventet.

Foto: Herman Caroan

Aldrig förr har Youtube haft så många tittare som i dag. Nu kommer dessutom ett event skapat av Youtubers för sina fans. Eventet Tubecon är unikt i sitt slag då Youtube-profiler åker på turné för att träffa sina tittare.

Se också: Så enkelt ordnar du din biljett

Det finns dock några saker man kan tänka på för att underlätta besöket som pågår från klockan tolv på dagen till klockan åtta på kvällen.

– Vårt tips är att du kollar programmet för att planera din dag, säger Johannes Gustavsson, Press & Manager för Tubecon.

– Vad vill du göra? Vad vill du se? Vilka vill du träffa? Skriv ner tider på ett papper eller i din mobil.

Har du dessutom köpt biljett i förväg så kommer du snabbt in via en särskild entré märkt ”förköp”, men det går såklart också att köpa biljetter på plats.

Se också: Här hittar du aktuellt program med alla hålltider

Eventet inleds sedan med en välkomstshow där även mer information om dagen kommer att ges.

Det blir en dag laddad med Meet and greets, paneler och frågor och svar. För medföljande föräldrar finns det även en yta där de får lära sig mer om Youtube och vad barn gör på nätet.

Vad handlar Tubecon om?

– Kort sagt om att ha kul! Kom helt enkelt förbi och besök oss och känn dig som hemma, säger Johannes Gustavsson.