Måste man ladda en elhybrid?
Svaret är – nej!

Den slår alla dina förväntningar - hybridbilen från Toyota. Du behöver bara lägga i Drive-läget och trycka på gaspedalen för att glida i väg. Körglädjen känner inga gränser. Samtidigt som dina bränslekostnader minskas med nära hälften.
  • 1/3

    BEKVÄMT – Du behöver aldrig fundera på hur långt du kommer i en Toyota-hybrid, säger Daniel Skoglund, försäljningschef på Toyota Örebro. Du tankar bensin som vanligt och kör sen vidare.

  • 2/3

    Auris Touring Sports Hybrid

  • 3/3

    Måste man ladda en elhybrid? Svaret är – nej!

– Miljövänlig körglädje är en bra kombination, säger Daniel Skoglund, försäljningschef på Toyota i Örebro. Hybridsystemet är smart. Det sköter sig helt självt och gör bilarna enkla att köra.

Priset på hybrider har sjunkit de senaste åren. Samtidigt som tekniken förfinats och utvecklats.– Idag är det fullt jämförbara priser mellan en hybrid och en motsvarande automatväxlad bensinare. Det är miljömässigt riktigt bra.

Toyota introducerade hybridtekniken på marknaden redan 1997 när man lanserade Prius.
– Prius är alla hybriders moder. Sedan dess har Toyota sålt över 10 miljoner hybrider. Idag är tekniken fullt utvecklad och kvalitetssäkrad.

Hybridtekniken bygger på att batteriet laddas via bensinmotorn och däcken i rullning.
– Det innebär att batteriet laddas under tiden du kör. Du behöver alltså inga sladdar eller kontakter för att ladda batteriet i din hybrid.

Läs mer: Vad är en hybrid och hur funkar det?

Hybridbilarna från Toyota har två motorer. En bensinmotor och en elmotor. Och det miljösmarta är att de funkar tillsammans.
– I hastigheter upp till 50 km/h är det oftast elmotorn som är verksam. Då körs bilen helt tyst och drar ingen bensin. Alltså 0 i utsläpp.

När mer fart behövs går bensinmotorn in.
– Men elen hjälper till att driva bilen framåt mer eller mindre hela tiden. Med minimalt utsläpp som följd.

Batteriet är konstruerat för att hålla under bilens livstid.
– Batteriet behöver alltså inte bytas ut efter viss tid, poängterar Daniel.

En minskad bränsleförbrukning på 50 % är inte ovanligt vid byte till hybridbil.
– Beroende på körstil hamnar besparingen på mellan 30 och 50 %. Kör du mycket stadskörning på låga hastigheter sparar du mest. Men alla hybrider sparar bränsle jämfört med bensinare.

Just nu: Inbyteskampanj vid köp av elhybrid

Framtidens bilar kommer att behöva vara miljövänliga. Och därför är det idag ett enormt samhällsfokus på drivmedel.
– Hur mycket bilen beskattas kommer att kopplas till bilens utsläpp. Men redan idag väljer många en miljövänlig bil. Utvecklingsavdelningen på Toyota i Japan var tidigt miljömedvetna. Och nu ser vi resultatet. 80 % av vår nybilsförsäljning under sommaren var hybrider.

Toyota i Örebro erbjuder en hybridbil för nästan alla. Flera karossmodeller erbjuds oavsett om man söker en 4-hjulsdriven SUV, en familjekombi eller en småbil.
– Jag skulle önska att fler fick uppleva hur otroligt bekvämt, smidigt och roligt det är att köra en hybrid. Körglädjen är verkligen på topp. Kom in till oss och provkör, säger Daniel. Du kommer inte att bli besviken.

Vill du provköra en elhybrid? Här bokar du