Nya Toyota RAV4 Laddhybrid kombinerar det bästa av två världar -Kombinationen av el från laddstolpe med Toyotas hybridteknik gör bilen till kung bland miljöbilarna

Han är precis på väg till träningen Pontus Engblom, skyttekungen i GIF Sundsvall och på armen sitter dottern som han vant placerar i barnstolen i RAV4:ans baksäte.
– Jag blev överraskad av att den är så mycket rymligare än jag först trodde, säger han.

Nya Toyota RAV4 Laddhybrid kombinerar det bästa av två världar -Kombinationen av el från laddstolpe med Toyotas hybridteknik gör bilen till kung bland miljöbilarna

Pontus Engblom har nyligen, efter 7½ år i Norge, flyttat hem till Sundsvall igen och nästan dagligen tar han sig till NP3 Arena.
– Ingen vecka är den andra lik med många matcher och mycket träning. Vi bor cirka 4 km utanför city och bilen används flitigt för att frakta oss dit vi ska.

Pontus gillar RAV4:ans körkomfort, att han sitter lite högre och får en bra överblick.
– Jag sitter väldigt skönt i bilen, den är smidig att köra och känns säker med all utrustning som finns. Det är viktigt att röra sig trygg på vägarna när man har familj. Dessutom är bilen snygg och pigg.

I dagarna har Toyota lanserat RAV 4 Laddhybrid med miljöprestanda som är unika på marknaden berättar Alexander Johansson, säljare på Toyota i Sundsvall.
– RAV4 Laddhybrid är en revolution i branschen miljömässigt. Bilen drivs av en kombination av el från laddstolpe och Toyotas väl utprovade hybridteknik, säger Alexander och fortsätter:
– Det innebär att när du passerat bilens elektriska räckvidd på 7,5 mil så funkar den som en vanlig självladdande elhybrid. Elmotorn börjar alltså arbeta tillsammans med förbränningsmotorn.

Nyfiken på hur elbilar fungerar? Här kan du läsa Toyota Centers elbilsguide.

Det handlar om teknik i världsklass. Toyota har haft elhybrider i över 20 år och numera finns tekniken i princip i alla Toyotas modeller. Alexander igen:
– Nu har man alltså tagit steget upp genom att också applicera tekniken tillsammans med laddhybridtekniken. Resultatet är det bästa av två världar. Bilen drar minimalt med bränsle, 1 liter per 10 mil enligt produktspecifikationen, beroende på körstil och laddningsmöjligheter. Räckvidden på enbart el är ju hela 75 km.

Bland miljöbilarna ligger RAV4 Laddhybrid i topp. Co2 utsläppet är endast på 22g/km trots att bilen är 4-hjulsdriven och skatten är bara 360 kronor per år.
– Miljöaspekterna gör att bilens förmånsvärde blir lågt och det medför att RAV4 Laddhybrid synkar med många företags miljöpolicy. Den här bilen har toppvärden på precis allt, säger Alexander.

I fjol uppdaterade Toyota elhybriden RAV4 och det blev en extrem succé. Designen blev lite råare och sportigare både på in- och utsidan. Men också i själva körkänslan blev förändringen märkbar.

– Bilen går tystare, är piggare och har större utrymmen. Och nu 2020 har Laddhybriden lanserats som ett komplement till elhybriden och jag tror också Laddhybriden blir en succé, säger Alexander och han får medhåll av Pontus:
– RAV4 håller definitivt premiumklass och jag är otroligt nöjd med både bilen och den service jag fått och får på Toyota Center i Sundsvall, avslutar Pontus Engblom.

Här kan du läsa mer och boka provkörning av RAV4 redan idag