Thunbergs bil – pigg 50-åring som satsar stort

Femtio år som bilhandlare men still going strong – Thunbergs Bil AB är ett smått unikt Gästrikeföretag.
– Ja, vi firar jubileum år nästa år och det känns förstås jätteroligt, säger Jonas Olsson, ägare av Thunbergs Bil AB i Gävle.

Thunbergs bil – pigg 50-åring som satsar stort

I en tid av nedläggningar och nedskärningar drar Thunbergs Bil AB på full gas i motsatt körriktning.

– Det är ett livskraftigt företag i Gävleborg som satsar och utökar genom tillbyggnationer i Gävle och Söderhamn. Båda anläggningar får ny kostym.

En framgångsfaktor kan vara det medvetna arbetet för att minska företagets miljöpåverkan. Thunbergs Bil AB har arbetat långsiktigt och målmedvetet för att bli en så klimatsmart bilhandlare som är möjligt.

– Vi har miljöbilar inom alla segment – elbilar, elhybridbilar och så vidare, säger Jonas Olsson.

För honom och hans personal är det en självklarhet att ha miljön i tanken, och inte bara när det gäller de produkter som erbjuds kunderna.

– Parallellt med att vi utökat miljöbilsdelen har vi också miljöanpassat våra lokaler genom att bland annat byta ventilation och värmesystem. Vi har bytt ut all belysning mot lågenergi, klätt om fasaderna och isolerat dem. Interiört har vi dessutom gjort en markant förändring, säger Jonas Olsson.

Genom åtgärderna har de minskat företagets miljöpåverkan med 55 procent.

Jonas Olsson och hans medarbetare jobbar även mycket med att uppdatera bilhandeln till ett toppmodernt sätt att göra affärer. Den gamla stämpeln som bilhandlare, som av många betraktades som oseriöst, har åkt ut. Kvalitetssäkring och certifiering, bland annat ISO9001 och ISO14001, utbildningar och andra former av kvalitetssäkring som stickprovskontroller i arbetsprocessen gör att kunderna möter ett modernt företag och en professionell affärspartner.

Du hittar både nya och begagnade bilar hos Thunbergs Bil AB

– Vi är dessutom medlemmar i vår braschorganisation MRF, motorbranschens riksförbund, som stärker konsumentens trygghet och påvisar vår seriositet ytterligare, säger Jonas Olsson.

Förutom miljöfokus sätter företaget förstås strålkastaren på att få nöjda och trygga bilkunder.

– Kunderna ska veta att vi tar hand om dem genom hela bilägandet. Hos oss finns en samlad  kompetens kunskap inom såväl försäkringar, finansieringslösningar  servicerådgivning och inom skadereparationer. Vi är en trygghelhetspartner för våra kunder, säger Jonas Olsson.

Just nu: Personbilskampanj hos Thunbergs Bil AB

Missa inte på Thunbergs Bil AB: En fullt utrustad transportbil kan bli din – utan kontantinsats