Boka in torsdagskvällarna på Technichus

Technichus Science Center satsar på extra kvällsöppet och bjuder in till ett vetenskapligt vårprogram. Med start torsdagen den sista januari lanseras veckovisa aktiviteter, föreläsningar och workshops inom naturvetenskap, teknik och entreprenörskap.

Technichus lyser extra kraftigt under torsdagskvällarna

Satsningen går under namnet ”Levande torsdag” och vänder sig till ungdomar och vuxna. I samband med arrangemangen finns det möjlighet att handla fika i Café Galaxen och de vanliga utställningarna hålls stängda. Vid vissa tillfällen kommer aktiviteterna att vara riktad till specifika målgrupper, men oftast kommer är det öppet för allmänheten att delta, ofta kostnadsfritt.
– För oss är det viktigt att alla har en plats på Technichus, oavsett bakgrund och förkunskaper. Visionen är att skapa en mötesplats där människor kan söka och ge kunskap, samt bidra till regionens utveckling, säger Marcus Claesson, vd för Technichus Science center i Härnösand.

För oss är det viktigt att alla har en plats på Technichus

Levande torsdag – Ett spännande sätt att bygga ut sin kunskap

Levande torsdag är ett resultat av en längre tids arbete tillsammans med aktörer som bedriver verksamheter och aktiviteter som passar bra att förmedla på Technichus. I kalendariet för våren kan man hitta en stor variation, och verksamheten erbjuder allt från tekniska demonstrationer och workshops till föreläsningar. Genom Levande Torsdag vill Technichus skapa delaktighet, och bjuder därför även in andra att skapa aktivitet under dessa kvällar.
– Har du eller ditt företag en idé eller verksamhet som passar in hos oss och som är värd att förmedla till andra, då har vi scenen för dig och du är välkommen att kontakta oss, säger Marcus Claesson.

Blir du nyfiken? Läs mer om Levande Torsdag här!

Nu är det dags att boka in torsdagskvällar i kalendern. Technichus i Härnösand satsar på extra kvällsöppet med kostnadsfria aktiviteter.

Företagsevent och barnkalas
På Technichus finns det även goda möjligheter att boka företagsevent eller barnkalas med tema. Varje år hålls konferenser från såväl privat som offentlig sektor i Technichus lokaler.
– Här finns kreativa miljöer som passar för både möten och fest. En festmiddag med företaget kan avslutas med femkamp eller guidad rymdvisning i planetariet. Vi har öl-och vinrättigheter och sköter både planering, personal och mat, säger Anna Samuelsson, koordinator. Bokar man barnkalas på Technichus så slipper man både förberedelse, städning och disk. Det kan ju vara skönt när man är förälder, fortsätter Anna.

Boka ditt företagsevent här!

Vårens arrangemang på Technichus lanseras på företagets Facebook-sida och i ett kalendarium på Technichus hemsida. Via hemsidan går det även att göra en bokningsförfrågan för barnkalas och konferens.