Efter 28 år – nu tar hon över verksamheten

Den anrika tandläkarkliniken i staden byter ägare efter 28 år.
Anna Haraldsson tar över före detta Edlings tandvård.
– Det känns så roligt att det just hon, säger Katja Edling, tandläkare och tidigare ägare.

Anna Haraldsson tar över Edling Tandvård på Storgatan.

I 28 år har Katja Edling bett Jämtlänningarna att gapa stort och sedan skölja. Det är nämligen så länge sedan hon tog över den anrika kliniken tog Katja över efter Nisse o Ante Nässen. Sedan dess har Edling tandvård expanderat och ytterligare två kliniker drivs i Katja Edlings regi. Det vill säga fram till nu. Från och med 1 oktober byter kliniken ägare och Anna Haraldsson tar över tandläkarstolen. Eller tar över och tar över; Anna Haraldsson har arbetat som tandläkare och klinikchef hos Edling tandvård i sex år så hon är ingen nybörjare i sammanhanget direkt.

– Det känns jätteroligt att hon vågade ta steget och öppna eget, säger Katja Edling.

För patienterna kommer det dock inte att märkas någon större skillnad förutom att kliniken byter namn såklart. Den nya skylten lyder ”Tandläkare Anna Haraldsson”. För Katja Edling rullar verksamheten vidare på de två kvarvarande klinikerna – och hon har inga planer på att sluta än.

– Anna Haraldsson och jag fortsätter att vara kollegor men på skilda adresser.

Beslutet att ta över den klinik hon arbetat för så länge har vuxit fram genom åren och till slut bestämde sig Anna Haraldsson för att köra vidare i egen regi.

– Vi har fört en dialog ett tag och nu kändes det som helt rätt tid att ta över. Ett spännande steg i livet, säger hon.

Och Katja Edling gläds över det.

– Naturligtvis är det med visst vemod men det är så skönt att det är Anna som tar över. Anna är en fantastisk person och tandläkare.