Nu fyller de ytterligare 100 lägenheter på Gävle strand med nyinflyttade

Det har hänt mycket i Gävle under de senaste åren. Hundratals nya bostäder har byggts. – Gävle Strand är ett fint exempel på hur staden expanderar genom att ny-gamla områden tas tillvara, säger Patrik Jogedal och Jonas Östblom på Svensk Fastighetsförmedling i Gävle.

NY STADSDEL. – Vilken fantastisk utveckling det är och har varit på Gävle Strand, säger Patrik Jogedal och Jonas Östblom på Svensk Fastighetsförmedling i Gävle. Verkligen ett fint område för bostäder.

Patrik och Jonas är båda mäklare med uppgift att sälja nyproducerade lägenheter. Jonas som är äldst i gamet har varit med i 5 nybyggnadsprojekt just på Gävle Strand.
– Området är mycket attraktivt, säger han. Där finns fina havsnära bostäder i fräscha nybyggda lägenheter på promenadavstånd till centralstationen. Ett riktigt bra boende med andra ord.

Gävle Strands marina tema ger trivsel

Upplägget har skapat efterfrågan och sedan några år jobbar Patrik till större delen med nybyggnation.
– Det är ett bekymmersfritt boende på Gävle Strand, säger han. Lugnt och vackert. Många uppskattar också känslan av att vara den första att flytta in i en bostad vilket är en stor del av tjusningen med nyproduktion.

Det marina temat vid Gävle Strand, med den nya kanalen och fina gångstråk, har undan för undan blivit verklighet. Numera finns även hälsocentral, skatepark, båtplatser, café och restauranger i området.
– I det bostadsprojekt som vi nu jobbar med säljs ett hundratal bostadsrätter där det gamla Stuveriet låg en gång i tiden, säger Jonas.

Läs mer: BRF Stuveriet på Gävle Strand

Lägenheterna håller hög standard och har allt från golvvärme till 3 meter i takhöjd. Dessutom har majoriteten av lägenheterna stora balkonger eller uteplatser.
– Lite unikt i detta projekt är att det ingår en garageplats till samtliga bostadsrätter. Något som visat sig vara uppskattat hos köparna.

Jonas och Patrik på Svensk Fastighetsförmedling är vana vid att göra bostadsrättsaffärer. Tillsammans svarar de för en stor del av den totala nyproduktionsförsäljningen i Gävle.
– Vårt fokus är att tillmötesgå kunden i alla lägen, säger Patrik. Vi har ett tydligt mål att ge den servicenivå som krävs i varje enskild försäljning.

Läs mer: Nyproduktion i Gävle

Vilket oftast sker på de kundmöten som bokas in där köparen får del av ritningar, planlösningar, illustrationsbilder, ekonomi och övrig information.
– Vi är vana vid lägenhetsaffärer, har bra bankkontakter och stor kännedom om bildandet av bostadsrättsföreningar, berättar Jonas. Dessutom hjälper vi självklart också till med den aktuella boendesituationen, inte minst när det kommer till försäljning av den egna bostaden och med allt vad det innebär.

Patrik håller med och fortsätter:
– Tiden från köp till tillträde är ofta lång vid nyproduktion. Den stora fördelen är att den flytt man ska göra går att planera i god tid. Detta är något många köpare anser vara en stor fördel.

I över 70 år har Svensk Fastighetsförmedling varit med och utvecklat Gävles bostadsmarknad. Kunderna kommer mestadels från rekommendationer och det tror inte Patrik och Jonas är någon slump.
– Vi är idag 15 sammansvetsade medarbetare som alla sätter kunderna i fokus. Målet är att ge trygghet, engagemang och kvalité till såväl köpare som säljare, avslutar Patrik Jogedal och Jonas Östblom på Svensk Fastighetsförmedling i Gävle.

Läs mer: Medarbetare på Svensk Fastighetsförmedling i Gävle