Delikatessbutiken för dig som söker unika smaker med kvalitet

Den vackra allén upp till Brunnby Gård mynnar ut i en härligt lantlig gårdsbild.
– Kunderna säger att det är så lugnt och inspirerande att handla här, säger Helena Reimerth på delikatessbutiken Sundbyholms Kött & Fisk i Västerås.

PÅ LANDET/NÄRA STAN. – Du ser gården där vi finns från motorvägen precis när du passerat Hällamotet, säger Helena Reimerth och Annika Eriksson på Sundbyholms Kött & Fisk i Västerås. Kom hit och hälsa på oss!

Dofterna innanför de lantliga dörrarna ger direkt en hint om de smakupplevelser butiken erbjuder. Längs med höger sida ligger den välsorterade ostdisken. Och tätt intill finns den lika välfyllda charken.
– Vi satsar på ostar med smaker i säsong, fortsätter Helena. Fokus ligger på lite speciella mjuka dessertostar och på smakrika hårdostar. Och i charken finns vårt unika närproducerade sortiment.

Hon syftar bland annat på den smakrika rostbiffen, den rökta oxfilén. På fläskfilén och på pastramin.
– Köttet är svenskproducerat och tillagningen sker strax utanför Eskilstuna. Enligt hemliga recept. Det är därför rostbiffen blir så saftig och smakrik. Och den rökta filén får så fina smaknyanser.

Glad matinspiration för alla sinnen

Sundbyholms kött & fisk har bara noga utvalda varor

Varje produkt hos Sundbyholms Kött & Fisk är utvald av Helena och kollegan Annika Eriksson. Här är det smakglädje som gäller. Men också omsorg.
– Vi har ett handplockat sortiment av kött, fisk, ost och chark. Med smaker som det ligger mycket mathantverk bakom. Jag vill ha koll på råvarans bakgrund men också självklart på att varorna ska vara i toppklass smakmässigt.

Läs mer om Sundbyholms produkter här!

Helena själv är och har alltid varit noggrann med att veta innehållet i maten hon äter. Och därför lagas det alltid mat från grunden i hennes familj.
– Jag har tre barn, säger hon. Jag vill att de ska äta ordentlig mat och veta vad vi stoppar i munnen.

 

En uppfattning som hon delar med många har hon märkt i butiken. Inte minst med barnfamiljer som lever som hon själv gör.
– Köttet – oxfilé, vilt och fläskfilé – är genomgående svenskt. Och det påverkar kvaliteten. Ta exempelvis vår populära fläskfilé. Den smakar gott, är riktigt mör och behöver inte putsas. Anledningen är att den är en fin restaurangfilé som kommer från grisar som är äldre, väger mer och ger mer kött än den fläskfilé som kommer från normalgris.

Vill du lyxa till det lite i vardagen? Ta del av Helenas bästa tips!

Helena Reimerth driver butiken i Västerås.

Sundbyholms Kött & Fisk är också berömd för sin fantastiska lax.
– Laxen gravas, varm eller kallröks hos oss och är en smakupplevelse utöver det vanliga. Så saftigt god. Den är en av favoriterna bland stammisarna i butiken. Liksom fläskfilén är.

Men också lite mer plockmatsbetonat hör till kundernas favoriter.
– Ost- och charkbrickorna är populära. Och ölkorvarna. Men visst säljer vi mycket från vår välfyllda köttdisk också.

Efter drygt sju år i branschen är Helena helt övertygad om att alltfler väljer sin mat utifrån riktigt bra smaker och en omsorgsfull hantering av råvarorna.
– Vi som jobbar i butiken, Annika och jag, märker att våra kunder uppskattar smakskillnaden våra produkter erbjuder. Och att de gillar den familjära glada miljön härute, avslutar Helena Reimerth på Sundbyholms Kött & Fisk i Västerås.

Ska du gå på fest i helgen? Ge värden en present från Sundbyholms Kött & Fisk!

Sundbyholms Kött & Fisk i Västerås

Här hittar du delikatesser såsom exempelvis:

>> Rökta laxar

>> Sillinläggningar

>> Rökta skinkor

>> Rökta ostar

>> Rökta räkor

>> Rostbiff

>> Ost- och charkbrickor

>> Catering med delikatessfat till större fester

Dessutom saluför vi färsk svensk oxfilé och fläskfilé, viltkött samt färska skaldjur (hummer, havskräftor och svenska kräftor under säsong), fisk, dessertostar, såser, röror, ölkorv, mandelpotatischips, presentkort och mycket mer.