Rätt däck har en avgörande betydelse oavsett vilket fordon du kör

På Strengbergs Däck i Södertälje är man proffs på däck. För alla fordon. – Rätt däck påverkar körkänslan och körningen mycket mer än många tror, säger Simon Stengård. Därför är det viktigt däcken du väljer är anpassade till dig som förare. Och till din bil.

RÄTT TRYCK. – Hos oss fyller vi däcken med nitrogen istället för luft, säger Simon Stengård på Strengbergs Däck i Södertälje. Det gör att däcket håller rätt tryck vilket ger mindre slitage och minskad bränsleförbrukning.

Simon Stengård, platschef på Strengbergs Däck, vet hur svårt det kan vara att hitta rätt däck till både bil och MC.
– Varje dag kommer det in kunder som berättar om de problem som kan uppstå på grund av felaktiga däck. Det kan handla om att bilen spårar eller skakar. Eller att det slår och låter när man kör, berättar han.

Vi kan allt om däck, hjul och fälgar

Problem som många gånger är lätta att lösa. Bara man har rätt kunskap och erfarenhet.
– Strengbergs Däck har funnits sedan 1933. Vi är idag 15 anställda, alla med ansvar för specifika områden som vi fördjupat oss i.  Och som vi fått utbildning inom. Det gör att vi har lärt oss mycket på detaljnivå.

Dessutom finns ett genuint motorintresse hos alla.
– Det är klart att vi som åker mc vet i detalj vad som skiljer mellan ett bra sporthojsdäck och ett däck för en grushoj. Men vi vet också hur körstilen kan påverka ett däckval.

Läs mer: Strengbergs motorcykelhörna

Samma sak gäller däckvalen till bilar.
– Har du en lugn körstil ska du ha en viss typ av däck medan den som gasar lite extra behöver ett annat för att bilen ska greppa rätt i kurvorna. På Strengbergs Däck är vi bra på att hitta rätt däck efter varje enskild kunds behov.

Genom sitt stora kunnande har Strengbergs Däck gjort sig kända också utanför Södertäljeområdet.
– Folk med specialbilar brukar komma hit för att vi har rätt däck, men också för att vi är bra på att hitta lösningar på obalanser och vibrationer som inga andra hittat. I verkstan har vi en avancerad felsökningsutrustning – en kraftvariationsmätare – som har fått folk långväga ifrån att söka upp oss.

Strengbergs Däck är också en fullutrustad däckverkstad för MC-folket.
– Det är bara att lämna in cykeln till oss så fixar vi däckbytet komplett med montering och balansering.

I lastbilshallen byts det däck på tunga fordon, traktorer och entreprenadfordon.
– Hallen är rejält stor med plats för flera fordon på en gång. Vi har också jourbilar som jobbar dygnet runt och klarar alla typer av akuta jobb.

Läs mer: Lastbilshall som klarar flera fordon samtidigt.

På däckområdet händer det mycket nytt just nu. Numera energideklareras alla nya däck och det är en fördel både för miljön och plånboken.
– De däck som har kommit stort nu på senaste tiden är energidäck. De är mer lättrullade och ger mindre avgaser, säger Simon och fortsätter:

– Sedan 2014 måste alla nya bilar vara utrustade med system som övervakar lufttrycket. Sensorerna påverkas vid däckbytet och måste justeras in på rätt sätt enligt lag. Som etablerad däckfirma har vi självklart den utrustning som krävs för att kunna göra detta korrekt, avslutar Simon Stengård på Strengbergs Däck i Södertälje.

Boka tid hos Strengbergs Däck idag!