Stora Coop Bollnäs presenterar hängmörat kött: ”Vill vara unika”

Stora Coop Bollnäs har som mål att vara ortens bästa matbutik. En av höstens nyheter är hängmörat kött, men de arbetar regelbundet för att ständigt bredda och utöka utbudet i butiken.
– Jag brinner för färska råvaror. Det ligger mig varmt och hjärtat, säger Robin Wallén, ny butikschef.

Robin Wallén, ny butikschef på Stora Coop Bollnäs.

Det är enkelt att handla hos Stora Coop Bollnäs. De har ett brett sortiment och priser för både stora och små plånböcker. Kunderna kan till exempel hitta det lilla extra om de vill laga en riktigt god middag, färska råvaror eller färdiga lunchlådor mitt i veckan. Under våren fick de en ny butikschef med rötterna i restaurangbranschen – och Robin Wallén ser positivt på framtiden.

– Jag började med att scanna av vad som fanns, och inte fanns hos konkurrenterna. Vi vill vara unika och en sak som jag saknade var hängmörat kött. Jag gillar kött – och jag vill äta bra svenskt kött, säger han.
Robin Wallén berättar att han även vill stärka den visuella känslan i butiken.

– Där passar hängmörat kött in perfekt, säger han.

Aktuella öppettider, erbjudanden och kontaktuppgifter till Stora Coop Bollnäs hittar du här

Elin Lindblom, färskvaruchef på Stora Coop Bollnäs.

Elin Lindblom, färskvaruchef, blev först nervös när hon hörde talas om hans planer att introducera hängmörat kött till kunderna. Men det dröjde inte länge förrän hon hade ändrat sig. Robin Wallén skickade nämligen personalen på kurs till en restaurang i Gävle.

– De har hängmörat kött på menyn, och de både visade och berättade hur man gör. Jag lärde mig jättemycket. Det var inte så svårt som jag trodde från början, säger hon.

Vi vill att våra kunder ska känna att vi alltid ger det lilla extra till dem.

I början på september hängmörade Stora Coop Bollnäs sin första bit entrecote av svenskt nötkött. Succén var snart ett faktum.

– Hela biten gick åt på en gång. Vi sålde mer än vad vi hade kunnat hoppas på. Kunderna är nyfikna och ställer massor av frågor vilket också är jättekul. Nu är vi redo för nästa omgång. Vi har valt att hängmöra både biff och entrecote, men det gäller
att skynda sig för vi vet inte när det tar slut, säger Elin Lindblom.

Följ Stora Coop Bollnäs på Facebook och ta del av aktuella erbjudanden och tävlingar

Nästa omgång hängmörat kött blir både biff och entrecote – men det gäller att skynda sig. Förra gången tog det slut snabbt.

Stora Coop Bollnäs har även ett eget butikskök där de lagar allt från lunchlådor till tillbehör och desserter. De är dessutom på jakt efter lokala leverantörer för att bredda utbudet.

– Jag har arbetat på Coop i sju år och jag har fått en nytändning sedan Robin blev butikschef.

Robin Wallén fyller i:

– Det gäller att hitta en egen nisch. Det är farligt att stanna upp och vara nöjd. Vi kan alltid göra saker lite bättre. Jag är öppen för nya förslag och idéer. Vi vill att våra kunder ska känna att vi alltid ger det lilla extra till dem.