StjärnaFyrkants nye ägare: Det roligaste jag gjort

I maj 2018 klev Henric Lööv, 50, in som ny VD och ägare i StjärnaFyrkant i Hudiksvall.
– Jag är glad och inspirerad hela tiden när jag är i Hudiksvall och vi har en enorm potential i det här företaget, berättar han.

StjärnaFyrkants nye ägare: Det roligaste jag gjort

Trots att Henric Lööv saknar anknytning till Hudiksvall betonar han att valet var lätt.
– När jag var försäljningschef för hela kedjan StjärnaFyrkant 2012 träffade jag Hudikgänget och blev enormt imponerad. Dels över gänget som arbetar här, hur otroligt mycket de ställer upp för varandra, dels över deras bredd och kompetens, men inte minst över deras sätt att hantera kunder, säger han.

Kundbemötandet och teamkänslan är något han kommer jobba hårt för att bibehålla.
– Sättet Hudiksvallsbutiken hanterar sina kunder är unikt. Alla som jobbar för StjärnaFyrkant lägger otroligt mycket energi på kunderna, och det var det som attraherade mig mest.

Anki Pettersson är med och ser till att butikens besökare snabbt får hjälp

– Det är inte många butiker inom telekom som har fyra personer som arbetar i butiken. Så fort det kommer in en kund så finns det en eller två personer som direkt kan ta hand om kunden, och det är väldigt ovanligt. Skulle någon vara borta så finns det andra som hoppar in och hjälper till. Jag tycker verkligen om sättet personalen ställer upp för varandra och kunderna, och det smittar av sig, både på kunderna och på mig. Att ta det här jobbet är det roligaste jag har gjort, säger Henric Lööv och tillägger:
– Det kunde lika gärna ha varit i någon annan stad, men jag är glad att den här personalen finns i Hudik, som ligger vackert vid havet.

När jag bestämt mig för att göra något vill jag göra det ordentligt.

Flyttar till Hudiksvall
Havet och båtlivet är en viktig del av Henrics fritid. Segelbåten ska seglas upp till Hudiksvall. En annan viktig del är musiken. Han spelar gitarr och komponerar egen musik. Den kreativa ådran har också hjälpt honom i hans yrkeskarriär.

Bortsett från några år som VD för Eldabutikerna har han varit IT/Telekom-branschen trogen sedan början av 1990-talet.
– De som känner mig vet att jag vill ha utmaningar, att jag tycker om att skapa och att jag är väldigt målmedveten. När jag bestämt mig för att göra något vill jag göra det ordentligt.

Det speglar även av sig på hur han tar sig an uppgiften som VD för StjärnaFyrkant i Hudiksvall.
– Initialt pratade vi om att jag skulle vara på plats i Hudiksvall tre dagar i veckan. Men jag kände redan första dagen jag kom på plats att för det här skall bli riktigt bra behöver jag göra vissa uppoffringar.

Vill du hänga med i svängarna? Beställ vårt nyhetsbrev här!

Därför är huset i Storvreta till salu, en tomt är inköpt i Hudiksvall. Henrics fru kommer inom kort att säga upp sig från Ericsson i Kista där hon jobbat länge och söker nu jobb i Hudiksvall.
– Det är ett jättestort steg, som jag tycker känns helt fantastiskt. Vi är en modern familj där jag har tre barn och min fru har två. Fyra av dem är så pass stora så de blir kvar i Uppsala och Stockholm. Jag är mycket tacksam mot min fru och familj som ställer upp för mig så att vi kan flytta, säger Henric Lööv.

Framför allt ska det fortsatt vara väldigt roligt att jobba på StjärnaFyrkant i Hudiksvall, för det smittar av sig och det är ett fundament för att det ska kunna bli riktigt bra.

Tre stora mål 2019
I samband med ägar-bytet valde några att säga upp sig, men det är inget som bekymrar Henric Lööv.
– Jag tolkar det som att det var många som jobbat här väldigt länge som kände när det blev ägarbyte att de ville prova någonting nytt, men jag har fått behålla mycket av den fina stommen och får möjligheten att forma den nya personal jag tar in.
– Framför allt ska det fortsatt vara väldigt roligt att jobba på StjärnaFyrkant i Hudiksvall, för det smittar av sig och det är ett fundament för att det ska kunna bli riktigt bra.

Henric ser tre tydliga utvecklingsmål för de kommande åren.
– Att fortsätta utveckla företagsväxlar och då specifikt molnväxlar som är det vanligaste förekommande idag.
– Vi kommer ta ett stort steg och etablera oss inom IT, där vi tidigare inte gjort någonting. Det finns redan en naturlig koppling genom IP-telefoni till brandväggar och anslutningar.
– Sedan kommer vi satsa ännu mera på installationshallen för fordon där vi exempelvis jobbar med bilinredning, nybyggnation och service av taxi.

Han betonar också att StjärnaFyrkant inte bara ska finnas för företagen i Hudiksvall utan för hela Hälsingland. Däremot är målen inte satta för att förändra något för sakens skull.
– Det här låter som floskler, men det är grundvärderingar för mig: Det ska hela tiden finnas en kundnytta, det är något jag alltid har varit otroligt noga med. Jag vill först förstå kundens behov och sedan försöka hitta lösningar. Jag är väldigt tekniskt intresserad, men att sälja teknik för teknikens skull är jag helt ointresserad av, säger Henric Lööv bestämt.

Här hittar du våra pågående kampanjer

Lars Nikolausson

”Finns mycket potential”
Lars Nikolausson, ansvarig för fordon och som jobbat StjärnaFyrkant i drygt tre år, är glad över att Henric Lööv valt just Hudiksvall.
– Han har tuffa visioner och ett framåttänk, men jag tror på hans idéer om hur han vill utveckla oss och vår verksamhet. Det som är så kul med det här jobbet är alla utmaningar, stora som små. Att vi ska få fortsätta med unika utmaningar att få lämna ett bra bygge som kunden är nöjd med, och bidra till att deras arbetsdag blir mycket bättre, är viktigt för oss, säger han.

Vill du bli kollega med Lars? Vi söker just nu en Fordons-IT tekniker/montör

Att deras redan breda kunskap ska bli ännu bredare ger Lars Nikolausson ännu mera motivation.
– Vi är i ett skede där vi blickar framåt och försöker bredda oss ytterligare. Det är ny duktig personal på ingång till verkstaden och det finns mycket potential, vilket är positivt. Inget projekt är det andra likt, vi jobbar mycket med unika lösningar och får många specialförfrågningar. Vi tycker om att utrusta bilar och kan bygga två bilar av samma modell som är helt olika inuti. Det är den stora delen varför det är så kul att gå till jobbet.

Missa inga nyheter ifrån oss. Följ oss på Facebook!

Faktaruta

I den mycket moderna installationshallen hos Stjärnafyrkant är det stort fokus på yrkesfordon av olika slag. Lastbilar, skogsmaskiner, bilar, bussar är fordon som dagligen rullar in i hallen. Då sker oftast montering eller service av komradio, datorer, körjournal, kamera och navigationssystem. Arbeten med nybyggnation och service till taxi och räddningstjänst ställer stora krav på specialkompetens och kontinuerlig utbildning hos personalen i hallen.

Att ha ordning i sitt yrkesfordon är något som efterfrågas allt mer. Därför monterar Stjärnafyrkant bilinredning som förvaring, hyllsystem, arbetsbänkar etc. från System Edström. I samband med detta så monteras ofta även tillbehör som arbetsbelysning, blixtljus, 220 volt och liknande hjälpmedel.

Det är också många både privata kunder och företag genom åren som fått dieselvärmare och extraljus monterade på sina bilar hos Stjärnafyrkant.