Produktspecialisten Janne: ”Våra kunder är otroligt nöjda med vårt rostfria utbud”

STAPPERT är bolaget som lyckas kombinera storskalighet med det lilla företagets flexibilitet och tillgänglighet. Jan Petersson som är produktspecialist berättar att lagerhållaren STAPPERT har ett unikt utbud som inte lämnar någon kund missnöjd. 

Jan Petersson på STAPPERT.

Läs mer om vad STAPPERT kan hjälpa ditt företag med här

– Vi jobbar mycket nära våra leverantörer och beställer alltid stål från erkänt duktiga europeiska producenter, dessutom har vi ett stort lager och det vi inte har hemma ser vi till att skaffa från våra servicecenter i Europa, säger Jan.

STAPPERT är en av de största europeiska lagerhållarna av rostfria långa produkter, rör och rördelar. STAPPERT Sverige AB ingår i den franska koncernen JACQUET METALS-gruppen. Huvudkontoret för STAPPERT-gruppen är baserat i Düsseldorf i Tyskland. I Sverige finns man representerade i Älmhult med lager och huvudkontor samt försäljningskontor i Malmö, Västerås och Kungsbacka. Företaget kan från lager erbjuda 20 000 produkter i olika dimensioner och former i 50 olika stålsorter.

– Det stål vi levererar har hög kvalitet och bra skärbarhet och våra kunder är otroligt nöjda med materialen. Vi jobbar också med kapningar här på lagret i Älmhult och vi hanterar tusentals kapningar per år. För kunderna är det bara tidsödande att kapa stång, dessutom får de precis den volym de har behov av. Genom att låta oss göra kapningen kan de ägna sig åt det de är bra på och våra kunder slipper ju även att hantera överblivet material och skrot, säger Jan.

JACQUET METALS finns i 24 länder inom och utanför Europa, har över 3000 anställda i hela koncernen med 106 olika distributionscenter. 60 000 kunder köper stål från koncernen och företaget omsätter 2,5 miljarder euro.

Niklas Lind och Ulla Krantz på STAPPERT.

Niklas Lind och Ulla Krantz har jobbat inom företaget i 25 respektive 30 år och stortrivs båda hos STAPPERT i Älmhult. Ulla började när företaget bara hade 4 anställda, idag är man 30 anställda. Logistik, transport och leveransbevakning är viktiga delar av hennes jobb, vilket hon beskriver som stimulerande och utmanade.

– Det är kul att få jobba med så många olika parter. Vi har flera lager runtom i Europa där vi hämtar material, bland annat i Ruhrområdet där vi byggt upp en logistikhubb. Mycket av arbetet handlar om att samarbeta med leverantörerna, teckna avtal med transportföretag och se till att vi alltid har rätt material hemma med kortast ledtid. Vårt material är speciellt, det är både utmanande med olika längder och former och dessutom tungt. Målet är att göra transporterna så miljövänliga och kostnadseffektiva som möjligt genom att samla godset, säger Ulla.

Niklas som har jobbat på STAPPERT i 25 år trivs bäst med variationen i sitt jobb som godshanterare. Ett omväxlande arbete där han får vara mycket utomhus och uppleva alla fyra årstiderna. Frihet under ansvar är grunden och den familjära stämningen på kontoret är en viktig del i att han stannat kvar så länge.

– När jag började sa jag att jag inte skulle stanna livet ut, men åren rullar på och det har varit nya utmaningar hela tiden. Det står aldrig stilla här. Numera sitter jag oftast i trucken och förbereder material för utlastning, ser till att det är snyggt och bra förpackat och att transporterna blir så säkra som möjligt. Det är ett utmanande jobb eftersom materialet är stort och inte går att lasta hur som helst. STAPPERT är en bra arbetsgivare och det finns en trygghet i att vi har en bred kundbas. Vi jobbar inom väldigt många branscher och står inte och faller om en bransch går dåligt, säger Niklas.

Vår personal har stor kunskap och alla som jobbar här har lång erfarenhet i branschen

 

 

STAPPERT fokuserar mycket på flexibilitet och ser till att skaffa fram de material som kunderna behöver. De flesta artiklarna finns dock på lager som en av 20 000 artiklar. Jan berättar att många kunder är återkommande och att det finns en ärlig och öppen relation mellan företaget och kunden.

– STAPPERT kan vara stolta över vår personliga service till kunderna. Det har blivit naturligt att kallas Janne av mina kunder eftersom vi har en tät och nära dialog som ju krävs när man hanterar både stora värden och komplexa frågeställningar. Jag försöker alltid hitta lösningar och med hjälp av vårt stora kontaktnät ordnar jag det mesta. Vår personal har stor kunskap och alla som jobbar här har lång erfarenhet i branschen, det skapar ett förtroende hos kunderna. Sedan har vi också möjlighet att ta hem kunskap från våra egna experter för att stärka upp ytterligare. Målet är att jobba långsiktigt och nära våra kunder och det är också det som är det bästa med jobbet, att få träffa alla olika typer av människor och se hur våra produkter används. Man utvecklas ständigt och blir aldrig fullärd, säger Jan Petersson.

Läs mer om vad STAPPERT kan hjälpa ditt företag med här