Petter firar 20 år på Folkan Waterfront

För sjätte året i rad är Waterfront tillbaka med mer till alla. Efter succén med världsartisterna First Aid Kit 2017 satsar Söråkers Folkets Hus på en kärleksbomb och trestegsraket i år. Petter, Miss Li och Shirin.
 • 1/4

  Petter firar 20 år på Folkan Waterfront

 • 2/4

  Petter firar 20 år på Folkan Waterfront

 • 3/4

  Petter firar 20 år på Folkan Waterfront

 • 4/4

  Petter firar 20 år på Folkan Waterfront

Det hela började 2013 när Mando Diao skulle göra en folkparksturné och hörde av sig till Söråkers Folkets hus.
—Då var vi nära att säga nej, eftersom vi inte har någon folkpark i Timrå. Men vi tänkte att kan man flytta hela Kiruna, så kan väl vi bygga en folkpark för en dag? säger Christina Thonman, verksamhetschef på Söråkers folkets hus. Med hjälp av ideella krafter från ungdomar och Timrå-bor förvandlades ett område stort som sex fotbollsplaner vid havet, till en festivalplats med riktig Woodstock-känsla.
—Det gick så bra, så vi ville fortsätta utveckla Folkan Waterfront. I år går vi in med hela hjärtat och satsar ännu mer på barnen och familjedagen, säger Emelie Öberg, kommunikatör på Söråkers Folkets hus. Det blir mer av allt i år, med tre artister istället för en. Petter, som firar tjugo år som artist, Miss Li, tillbaka efter en lyckad spelning på Waterfront 2014 och stjärnskottet Shirin.

En festival för hela familjen
I år har festivalen temat ”Färg” och det kommer finnas ett rekordlångt Waterfront staffli där barnen kan måla tillsammans med konstnärer. ”Folkan Obstacle Run” blir ett färgglatt hinderlopp med color-moln och Timrå IK.  Och familjekära Tobbe Trollkarl kommer bjuda på en sanslös skrattfest! Hela festivalen osar av folkparkskänslan, och alla kan vara med och uppleva en kravlös gemenskap tillsammans. Framför scenen finns ett stort område där det går att slå sig ned med filtar och solstolar, grillar och eldar och njuta av musiken.
—Det är lätt att ta med sig familjen hit och slå sig ner på en filt. Här finns något för alla, säger Emelie Öberg.

På det stora festivalområdet finns även Konstgatan med konstnärer och hantverkare. Och för den som vill köpa mat finns både det alkoholfria tältet ”Folkan-hjärtat” och vid lilla scenen finns ”Waterfront-tältet” där Musikpolisen underhåller under kvällen. Sockervadd, pilkastning, islandshästridning och lycko-hjul hör självklart också till Folkparks-temat. Och intresset är för festivalen är stort för redan nu börjar early-bird biljetterna ta slut, berättar Christina Thonman.

Läs mer och köp biljetter här!

Ungdomarna är festivalens hjärta
Över hundra ungdomar jobbar som volontärer hela veckan innan festivalen för att bygga upp tält och scener.
—Det är jättefint att följa ungdomarna under veckan, hur de svetsas samman fast de har så olika bakgrund, säger Emelie Öberg, kommunikatör på Söråkers Folkets hus. Under kvällen finns ungdomarna även som värdar och ser till att alla gäster känner sig välkomnade och får ett kärleksfullt bemötande.

Sveriges mysigaste bajamajor
Varenda detalj slipas i jakten på omtanken, även bajamajorna.
—Förutom att det såklart är fräscha bajamajor har vi värdar som ser till att hålla fint, och det finns också speglar, skötbord och akutgrejer som kan behövas om man är en medsyster, säger Emelie Öberg.