Dags att byta riktning i livet

Söker du din första arbetsgivare? Är du nyfiken på en ny karriär? Eller känns det som det är dags för en vidareutbildning? Då ska du absolut ta dig till Kompetensmässan och Södertälje Science Park lördagen den 6 april.
– Här väntar nya möjligheter, säger Maria Carapi näringslivsutvecklare i Södertälje Kommun.

NYTT JOBB? Kompetensmässan på Södertälje Science Park innebär nya möjligheter för många människor, säger Maria Carapi och Katarina Forsgårdh ansvariga för mässan.

Den är helt ny – Kompetensmässan i Södertälje. Och att den nu går av stapeln beror på en enda sak. Företagen i Södertälje behöver arbetskraft.
– Det fattas helt enkelt folk i företag och offentlig verksamhet. Att få tag på rätt kompetens för de lediga jobb som finns är inte lätt, fortsätter Maria.

Nu händer det saker. Företag och utbildningsanordnare har gemensamt skapat utbildningar som gör att fler snabbare blir anställningsbara.
– Samarbeten leder fram till att rätt utbildningar sätts samman, baserat på de behov som näringslivet har. På mässan kommer du att kunna ta del av en mängd sådana utbildningar.

”Du är eftertraktad – kolla dina möjligheter”

En aktör är Yrkeshögskolan som tillsammans med lokala företag skräddarsyr utbildningar för att anpassas exakt efter näringslivets behov, framför allt inom bristyrken. På plats finns ett flertal rekryterings- och bemanningsföretag som erbjuder utbildningar till dessa jobb.
– Det råder brist på flera håll idag, vården, skolan, hotell och restaurang och transportbranschen. Även ingenjörer inom industri och produktion, säger Maria.

På kompetensmässan kommer du att möta flera lokala företag som söker ny arbetskraft. Företagen vänder sig också till dem som redan har ett jobb.
– Du som är sugen på att ta nästa steg i karriären ska absolut göra ett besök på Södertälje Science Park och Kompetensmässan.

BESÖK KOMPETENSMÄSSAN. Där samlas företag som söker folk, smarta yrkesutbildningar, rekryterare och bemanningsföretag. Och alla vill träffa just dig!

Södertälje har en lång tradition av driftiga entreprenörer. Här finns ett mycket innovativt och tekniskt avancerat näringsliv, till stor del tack vare de internationella storföretagen Scania och AstraZeneca.
– Vi är stolta över våra framgångsrika företag i kommunen, säger Maria.

Södertälje Science Park är stadens nya mötesarena, och högskolan KTH ligger integrerad i lokalerna.
– Kompetensmässan är ett av de många spännande event som anordnas här, vi hoppas den kommer att bli ett återkommande inslag här varje år, säger Katarina Forsgårdh, näringslivskoordinator i Södertälje Kommun och fortsätter:
– Vi är många aktörer i Södertälje som nu hjälps åt för att gemensamt arbeta för en god kompetensförsörjning utifrån företagens behov. Kompetensmässan är ett viktigt steg i den riktningen.

– Kom till Science Park och träffa företag från Södertäljes olika branscher, som erbjuder dig jobb, en ny karriär eller rätt utbildning som leder direkt till jobb. Välkommen till Kompetensmässan lördagen den 6 april, avslutar Maria Carapi och Katarina Forsgårdh.

Vill du veta mer om mässan – läs här!